Билетите за Ел Класико стигнаха 4500 евро

Часове преди първия мач от полуфиналите на Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Барселона билетите за сблсъка стигнаха фантастичната цена от 4500 евро.

Входните талони, които иначе бяха с цена от 885 до 1652 евро обаче се продават само на черно, тъй като отдавна са изчерпани. На трибуните на стадион "Сантяго Бернабеу" се очаква да присъстват около 3500 фенове на Барселона. Останалите места са за привържениците на домакините.

За "блаугранас" това ще бъде 12-то участие в полуфинал на най-престижния европейски клубен турнир. Тимът има пет победи и шест загуби.

Сблъсъкът тази вечер срещу Реал (Мадрид) e четвърти пореден полуфинал за Барса, като в предишните три случая отборът записа победа едва веднъж - миналата година срещу Интер в реванша. В същото време грандът загуби и двата си полуфинала срещу испански съперници - през 2000 година срещу Валенсия и през 2002 срещу Реал.

Това ще бъде четвъртият сблъсък между Реал и Барселона в полуфиналите на надпреварата. Първата среща е през сезон 1959/60 Алфредо ди Стефано, Ференц Пушкаш, Пако Хенто и компания отвяват каталунците и на финала разбиват Айнтрахт.

Сезон 1960/61 двата тима се изправят в един от най-скандалните дуели в историята на футбола. Реми 2:2 на "Сантиаго Бернабеу" и победа с 2:1 за Барса в реванша прекъсват еврохегемонията на "белите" в Европа.

Третият двубой е през сезон 2001/02, когато Реал надвива Барса и впоследствие триумфира с деветата си европейска купа. В състава на Барселона тази вечер ще има двама участници в онзи мач - Шави Ернандес и Карлес Пуйол. Резервен вратар за Реал преди девет години е настоящият титуляр на този пост Икер Касияс.

Първи гол в тази фаза на надпреварата ще търси Лионел Меси. Аржентинецът е изиграл шест мача на полуфинал в Шампионската лига, но все още не е успял да се разпише. През 2008 г. срещу Манчестър Юнайтед Барселона отпадна след 0:0 на "Ноу Камп" и загуба с 0:1 в реванша.

Година по-късно с Челси каталунците завършиха 0:0 като домакини и 1:1 като гости с късен гол на Андрес Иниеста.

Срещу Интер преди година Барселона падна с 1:3 в Милано, а голът бе дело на Педро. В реванша каталунците спечелиха с 1:0 с гол на Пике.

Феновете на Реал се надяват октоподът Икер от аквариума в испанския град Беналмадена отново да се окаже прав. Вчера мекотелото, което тежи 16 кг предсказа успех за Реал в днешния двубой.

Октоподът Икер Икер вече се утвърждава като наследник на "германеца" Пол, който бе почти безгрешен в своите прогнози. На 16-ти април съименника на Икер Касияс направи точна прогноза преди мача между Реал и Барса за първенство, като предвиди равенство и двубоят завърши 1:1.

Дни по-късно октоподът избра Реал (Мадрид) и най-успешният клубен отбор в Европа надигра каталунците с 1:0 във финала за Купата на Испания.

Успех за Реал тази вечер предрече и бившата звезда на двата тима - бразилецът Роналдо. "Чувствам, че Реал ще успее да победи Барса. Не зная обаче какво ще се случи като цяло. Вторият двубой ще бъде решаващ, а в него би могло да се случи всичко", заяви Феномена.

Новините

Най-четените