McLaren: Люис Хамилтън остава

Шефът на McLaren Мартин Уитмарш обяви днес, че пилотът на тима Люис Хамилтън няма намерение да напуска и допълни, че е въпрос на време да започнат преговорите с него за новия му договор.

В началото на сезона, когато McLaren не беше сред най-бързите във Формула 1, се появиха слухове, че Люис може да си потърси нов отбор.

А и 26-годишният пилот не се постара особено да тушира тези слухове с няколко интересни изказвания.

Световният шампион за 2008 година първо обясни, че "лоялността си има граници", но след това обясни, че все пак иска да остане в Уокинг.

Предполага се, че тези изказвания са били инспирирани от новия мениджмънт на Хамилтън, като компанията се постара да вдигне шум около пилота, включително и със слухове, че той може да отиде в Red Bull. А при Кристиан Хорнър може наистина да се освободи място - договорът на Марк Уебър е до края на този сезон.

"На Люис му предстои дълга кариера и смятам, че той е достатъчно интелигентен, за да осъзнае, че средата, в която се развива в нашия тим е добра за него и му помага да реализира силните си страни - обясни Уитмарш.

"Люис вече ни заяви, че иска да остане, а ние му казахме, че и ние искаме той да остане. В един момент просто трябва да скрепим това наше желание с нов договор.

"Но не знам кога точно ще стане това - след три или шест месеца, взаимно си имаме доверие, така че не се притеснявам."

Хамилтън спечели Гран при на Китай и сложи край на победната серия на световния шампион Себастиан Фетел, който победи в Австралия и Малайзия в началото на сезона.

Новините

Най-четените