Касияс към съдията: Иди да празнуваш с Барса

Капитанът на Реал (Мадрид) Икер Касияс се обърна към съдията Фернандо Тейшейра с думите „Иди да празнуваш  с тях" след снощното равенство 2:2 в четвъртфинал-реванш за Купата на краля, с което Барселона елиминира неговия клуб.

По-късно, вече успокоен, вратарят смекчи позицията си... "Може би трябва да гледаме повече в нашите изпуснати положения, а не в грешките на съдията. Няма какво да се оплакваме", каза още той.

„Моите играчи говориха в съблекалнята, че ни позволяват да спечелим на „Камп Ноу", сподели пък треньорът на „Белия балет" Жозе Моуриньо, „Бил съм тук с Челси, с Интер, както и с Реал за Шампионската лига, така че ситуацията ми е позната".

Специалния не пожела да коментира съдийските решения на деветото дерби „Ел Класико" от април 2011 г. насам, но Тейшейра наистина имаше спорни отсъждания, при това и в двете посоки.
Той подмина исканията за две дузпи за Кралския клуб, една за Барселона, като вдигна и пресилен втори жълт и съответно червен картон за Серхио Рамос в края на мача.

По-ощетени могат да се чувстват гостите, тъй като ситуациите за двете дузпи в тяхна полза бяха при резултат 0:0. Реферът отмени и гол за столичани през второто полувреме за спорен фаул в нападение на Рамос.

Съдията можеше да бъде и по-строг към грубияна от Реал Пепе, който не спря да тормози съперниците си с рискови и непозволени прийоми, но получи само жълт картон, и то в добавеното време на мача.

Бранителят отказа да коментира собственото си представяне в реванша, както и в първия двубой миналата седмица в Мадрид, завършил 2:1 за каталунците, когато бе остро критикуван за това, че настъпи по ръката Лионел Меси.

Португалският национал само заяви след мача, че неговият отбор е бил по-добрият... „Показахме истинския мадридски дух. Тази вечер ние бяхме много по-силни от Барса. Горди сме от себе си и феновете също трябва да се гордеят с нас", бяха думите на Пепе.

На противоположно мнение бе треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола, който заяви, че тимът му е бил по-добрият през общо 180-те минути и заслужено е продължил напред...

„Реал направиха всичко възможно, което и ние бихме сторили в тяхното положение. Нашите играчи обаче демонстрираха силата си и ги поздравявам за това. Мадрид е велик отбор и това прави победата ни още по-ценна", каза Пеп.

Новините

Най-четените