Наш хокеист стана герой за Русия на световното

Български вратар се превърна в героя за Русия на световното по хокей на лед до 20 г. в Хелзинки. "Сборная"  измъкна трудно 2:1 срещу Чехия, а Александър Георгиев бе с основна заслуга за успеха и получи признанието на местните медии.

"Той е сред най-любопитните персонажи в нашия отбор. Пребори се с конкуренцията на Иля Самсонов и Максим Третяк и започна в стартовия състав - написа "Совспорт". - Александър има и българско гражданство. И можеше да играе не в главния турнир, а в шестата по сила дивизия в съответната възраст. На надпреварата в Мексико българите ще мерят сили с Нова Зеландия, Исландия и ЮАР. Вместо това Георгиев удържа опасните чехи".

Георгиев носи екипа на финландския ТПС и се представя много силно. Семейството му се мести в Русия, докато е още бебе. Баща му държал да го превърне в професионален спортист. А от пролетта Александър е в полезрението на националния селекционер Валерий Брагин. Когато специалистът го потърси за първи път през май, телефонът на вратаря бе изключен. Брагин бе принуден да търси номера на баща му.

Новините

Най-четените