Миньор ще се оплаква от ЦСКА в УЕФА

Ръководството на Миньор ще сезира УЕФА за казуса "Румен Трифонов", ако Арбитражният съд на БФС не се произнесе в тяхна полза, съобщиха от пернишкия клуб.

Полузащитникът премина в ЦСКА през зимната пауза на миналия сезон, но шефовете на отбора от "Българска армия" до момент не са платили нито лев.

През август Арбитражният съд разгледа документацията на двата клуба и постанови срок до края на месец август от ЦСКА да издължат на Миньор 140 000 лева плюс ДДС и адвокатските такси. Това обаче не е станало до момента.

„Чакаме официалното решение на Арбитражният съд по отношение на футболиста Румен Трифонов" - обяви изпълнителният директор на Миньор Пламен Атанасов пред Дарик - „Очакваме то да бъде в наша полза и тогава ще се обърнем към Дисциплинарната комисия, която да предприеме необходимите стъпки. Ако ли пък не е, в краен случай ще сезираме следващата инстанция УЕФА".

Той отхвърли варианта със завръщането на Трифонов при „чуковете". „Ако от ЦСКА държат да ни го върнат, могат да го направят, в случай, че и играчът има желание за това. Но въпреки това, ще трябва да ни платят за срока, в който го ползваха", заключи Атанасов.

Новините

Най-четените