Хвалят Григор след успех за Купа "Дейвис"

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров бе засипан с похвали за победата си във втория мач на сингъл в турнира за Купа Дейвис. Съперници на нашите са Монако, мачовете се играят в зала „София". Гришо разби 6:4, 7:5, 6:3 втората ракета на гостите Тома Оже.

Първи комплименти за играта на българина изказа треньорът му Петер Лундгрен. Както е известно, Димитров работи с шведа от близо две години, двамата са заедно дори в София.

„И аз съм доволен от играта си. През последните няколко седмици работихме сериозно върху сервиса ми, ретурите и концентрацията. Днес най-важният фактор бе именно концентрацията. А и винаги когато играя пред родна публика е страхотно", коментира звездата на отбора ни.

Победата изравни резултата в сблъсъка на 1:1. Преди това Тодор Енев допусна обрат и загуби от Бенжамин Балере. Така решителен ще се окаже сблъсъка на двойки, който е днес.

Най-голямо внимание на трибуните по време на срещите пък предизвикаха бившият треньор на ЦСКА Любослав Пенев и екскапитана на волейболните национали Пламен Константинов.

Любо демонстрира великолепно настроение и дори се пошегува с представителите на медиите. Както е известно, той също играе тенис и е сред победителите в престижната надпревара за любители „Труд Мастърс". Партньор на Пенев е министър-председателят на България Бойко Борисов.

При успех в сблъсъка с Монако от турнира за Купа Дейвис, България ще срещне победителя от сблъсъка Словения- Норвегия. Словенците са на крачка от успех след като в първия ден поведоха с 2:0. Тези мачове ще се играят през юли, победителя ще спори в плейофите за влизане в по-горната група.

Новините

Най-четените