ЦСКА се помота един час, после вкара три на Малеш

ЦСКА очаквано се нареди сред осемте четвъртфиналиста в турнира за Купата на България, след като победи с 3:0 втородивизионния Малеш от село Микрево.

Така "армейците" очакват жребия за следващия етап от надпреварата, който ще бъде теглен в понеделник от 11:00 часа. Останалите седем класирали се напред са Левски, Литекс, Черноморец, Черно море, Славия, Локомотив (Пд) и Пирин.

Изразителният успех на момчетата на Милен Радуканов обаче бе изкован след цял час ходене по мъките. Почти през цялото първо полувреме не се случваше абсолютно нищо на доста тежкия терен.

В 34-ата минута имаше краткотрайни емоции за местната публика, след като Светослав Сакаджийски се строполи в наказателното поле на софиянци. Дузпа обаче със сигурност нямаше, тъй като нападателят на Малеш се препъна умишлено в тялото на падналия Акуаро.

Чак в 38-ата минута бе първата сериозна възможност за откриване на резултата за ЦСКА. Маркиньош даде прехвърлящ пас зад защитата на домакините към Делев. Бързоногото крило успя да достигне топката и да опита да прехвърли Василев, но я изкара в аут.

Две по-късно самият Маркиньош пробва късмета си от 30-ина метра, като мощният му шут попадна в обсега на ръцете на стража на Малеш и той боксира в корнер.

Най-чистото положение за "армейците" преди почивката пропиля титулярът в тази среща Шеридън, който на почти празна врата, но с почти гръб към нея прати топката в напречната греда.

С началото на второто полувреме натискът на ЦСКА се засили още повече. Неминуемото се случи в 60-ата минута, когато защитник на Малеш игра нескопосано с глава и неволно изведе Спас Делев сам срещу Василев, който на свой ред прокара топката между краката му за 1:0.

Край на всякаква интрига постави Шеридън след още четири минути. Отново комбинация между Маркиньош и Делев позволи на играча от село Ключ да изкочи очи в очи с вратаря. Този път обаче той подаде към далечната греда, където ирландецът чакаше и въпреки усилията на притичал защитник на домакините да спре топката, тя влетя в мрежата.

Класическият вид на резултата бе оформен отново от Делев в 73-ата минута при бърза контраатака. Капитанът Янчев намери Румен Трифонов, който центрира към крилото и той с удар от малък ъгъл порази целта.

Последният мач за ЦСКА за тази календарна година е идната сряда, когато тимът гостува в последен мач от Лига Европа срещу португалския и европейски гранд Порто.

Новините

Най-четените