Венгер: Готови сме за Байерн

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че победата над Евертън с 4:1 на четвъртфиналите за Купата на ФА, може да вдъхнови тима му за предстоящия мач с Байерн.

Във вторник Арсенал ще има трудната задача да заличи аванса на Байерн, който спечели с 2:0 гостуването си в Лондон и едва ли ще допусне изненада в Мюнхен.

„За нас тази победа беше много важна, това ще ни помогне психологически - обясни Венгер. - Трябва да покажем същия дух и в мача срещу Байерн."

С класирането си за полуфиналите на турнира за Купата на ФА, Арсенал направи важна крачка към края на почти 9-годишния период без трофей. За последно играчите на Арсенал взеха трофей през 2005 - точно Купата на ФА.

„За предстоящия мач с Байерн статистиката е срещу нас - призна Венгер. - Ако обаче играем добре, то определено имаме шанс."

Французинът призна, че е много доволен от играта на Месут Йозил срещу Евертън - германският национал вкара първия гол срещу Евертън и игра със свежест и желание.

„Месут свърши много неблагодарна работа, пресече много контраатаки, вече е в по-добра физическа форма и играта му вървеше, това ме радва", допълни французинът.

Новините

Най-четените