7 откачени истории за най-враждебния гадняр в NBA

Първото нещо, което ще забележите, ако досега не сте го срещали? Дявол да го вземе, той е огромен, страшен и гледа като откачалка. Малко по-късно ще разберете, че ви мрази, въпреки че няма конкретна причина, а накрая ще съжалявате, че някога сте го срещнали.

В началото на кариерата му обаче точно заради него идват хората в „Таргет Център" за мачовете на трагичния Минесота Тимбъруулвс и пълнят трибуните, заради което е и прякорът му Големия билет.

В края на кариерата му привържениците знаят, че приключва една епоха, защото и последните лоши момчета се превръщат в улегнали мъже, за които животът вече не е само баскетбол.

Откакто „вълците” го избират под №5 в драфта, той доказва, че е феномен по отношение на всеки компонент от играта и променя разбирането на феновете за това какво може да стори един 211-сантиметров баскетболист по онова време.

Луд, враждебно настроен и действащ подмолно, но и талантлив работохолик, спиращ дъха с играта си – това е Кевин Гарнет.

През 2016 г. сензацията от гимназията си тръгна завинаги от NBA със статут на легенда. Еднакво обичан и мразен, Кевин Гарнет остави зад себе си 15 участия в Мача на звездите, 12 пъти бе сред най-добрите защитници в лигата, MVP през 2004 .г и стана шампион с Бостън Селтикс през 2008 г. Записа 1462 двубоя в NBA, в които отбеляза 26071 точки.

Никоя статистика обаче не може да опише очарователното му обаяние на игрището и страхът, който всява в очите на противника. Непредвидим – в добро и лошо отношение. Голямото момче, което може да спечели топката в защита, да прекоси игрището като танк и да забие със зверска сила в противниковия кош. Да стреля от линията за три точки и от средна дистанция, да дриблира и да не спира да се движи.

Кей Джи се усмихва в моменти, когато трябва да крещи от яд, и полудява в най-големия си триумф. Лае като куче, прави лицеви опори по време на игра и дори отборът му да губи с 20 точки, казва на противника „Аз съм добър, аз съм добър!”

Добър не само на паркета, но и в това говори и прави неща, с които сякаш казва „Да, аз съм сред най-талантливите играчи в лигата. Но помнете, на първо място аз съм задник!”

В галерията може да видите 7 откачени истории с участието на Кевин Гарнет.

Новините

Най-четените