Само на 16, а какви крака?

Тя е само на 16, а вече е любимка на Донатела Версаче. Джулия Маенца е най-младата италианска манекенка, която дефилира на седмицата на модата в Милано, редом до супермоделите Стела Максуел и Наоми Кемпбъл.

Родена в Кампореале, малко градче близо до Палермо, тя никога не си е представяла, че ще стигне до модните подиуми. Висока 1,80 м, размер 38, изключително слаба, в свободното си време Джулия е като другите момичета с дънки и тениска.

Високите токчета са новост в живота й, никога досега не ги е носила и затова й се налага да репетира вкъщи, за да не падне по време на ревюто.

От парка до подиума

„Тя е много красива и е сицилианка, а сред тях рядко се срещат блондинки" - заявява Донатела Версаче, която открива Джулия като модел.

Така тийнейджърката попада право на ревюто на новите лица, които дефилират по време на модната седмица. Но Донатела Версаче има едно изискване: „да си отреже косата".

Дизайнерката иска всички модели да са с права коса и бретон, точно като нея.

Следват ревютата на Ермано Шервино и Dolce & Gabbana, където Джулия отново е в компанията на „ангелите" на „Victoria's Secret", Адриана Лима и Сара Сапмайо.

Джулия има двама братя - Марко и Давиде, 18 и 19 години, които много я ревнуват. Учи в природоматематическата гимназия в Палермо и е много добра по математика.

Но като малка не се интересува от мода, а от спорт. Пет години тренира лека атлетика и се класира на областното състезание. Сега вече не практикува, но тренира всеки ден по час и половина.

Знаеш ли, че си идеална за манекенка?

Именно докато тича в парка я спира младо момиче, което й казва: „Знаеш ли, че имаш страхотни мерки за манекенка?" Тя й дава телефонния номер на един фотограф Лука ло Боско и на моден агент от Why Not Models.

Кастингът и селфитата

Месец преди ревютата Джулия пристига за първи път в Милано. Правят й фотосесия и вече има първото си портфолио. Започва да се явява на кастинги при различните дизайнери, понякога по осем на ден, от единия до другия край на Милано.

Трудно й е и Сицилия й липсва, но признава, че градският транспорт в Милано работи много по-добре от Палермо. Но хората са по-студени, всеки се е затворил в своя свят и бърза нанякъде. Докато на юг са по-сърдечни и приятелски настроени, шегуват се с минувачите.

Джулия също си пада по селфитата както всички тийнейджъри. Публикациите й във Facebook и Instagram имат огромен брой лайкове, както и серия от комплименти. „Това не ме притеснява, напротив, харесва ми" - заявява младата манекенка.

Клаудия Шифър и Синди Крауфорд

Модните експерти вече я обявиха за новата Амбър Валета, невероятната американска блондинка, която изгря в средата на 90-те години. Но за Джулия, която е родена на 15 декември 1999 година, златните години на модата са непозната история.

Това е времето, когато Джани Версаче прави Карла Бруни, Линда Еванджелиста, Синди Крауфорд, Клаудия Шифър, Наоми Кемпбъл и още куп красавици истински звезди. Те получават баснословни хонорари - от 30 до 60 милиона лири (30 хиляди евро) на ревю, за тях се карат всички дизайнери.

Моделките - известни в социалните мрежи

След дълъг период на анонимност и на анорексични манекенки - закачалки на дрехи, моделите отново са на мода. Това са момичета като Джиджи Хадид, (24 милиона последователи), сестра й Бела (6,8 милиона последователи), Ирина Шейк, Карли Клос и Кендал Дженър.

Те са на върха и благодарение на популярността си в социалните мрежи. Тарифата им е 15 хиляди евро на ревю като сумите нарастват, благодарение на договорите за селфита, на които се снимат с определени дрехи или козметични продукти.

Засега Джулия печели по 500 евро на ревю. Нейният идол е София Лорен, иска да се занимава с кино и смята да се запише на курсове по актьорско майсторство.

 

Съветите на Доменико Долче

Тя се самоопределя като „симпатична и срамежлива", но другите забелязват, че е уверена. „Аз съм твърдоглава, майка ми винаги ми го казва, трудно приемам съвети".

Джулия не обича да ходи на дискотека, с приятелите й се срещат пред театъра в Палермо и там приказват до полунощ.

За младата моделка, да се преоблича заедно със суперзвездите е било невероятно преживяване. „Определено се вижда, че си поддържат телата, те са железни."

Големите я приемат добре, окуражават я. Адриана Лима се грижи за нея като майка.

„Наоми Кембъл си имаше собствена съблекалня, като истинска звезда" - разказва момичето.

Джулия е избрана лично от Доменико Долче, който й казва: „Разбий ги, сицилианско момиче!"

#1 boris 17.10.2016 в 17:15:57

Педофили

#2 boian 17.10.2016 в 17:42:03

Всичко добре, ама къде са краката дагоуеба? на нито една от 8-те снимки няма крака. Заглавието лъже

#3 Mr Norris 18.10.2016 в 08:52:58

А какви крака... ?!?!

#4 boris 18.10.2016 в 09:03:06

Дърта е вече, ама поне изглежда запазена.

#5 Nikkor 18.10.2016 в 12:30:04

Тая шибана модна индустрия отдавна е минала всякакви граници. Скоро ще започнат и 12 годишни да гастролират по подиумите.

#6 Harry 18.10.2016 в 14:15:34

Бесен съм, като си помисля че тази красота е осъдена на изчезване, това генетично богатство, тази европейска раса опитват да я ликвидират чрез смесване с черни и азиатски раси!

#7 dedo adji 18.10.2016 в 14:55:56

Къде са краката?

#9 Harry 19.10.2016 в 18:08:15

Този под мен верва в нюейдж, ! Чул пък недочул си, или недочел, смесването на гени нищо не обогатява, нито разкрасява, ако смесваш лош материал с лош, няма да получиш добър, никога, ще се раждат сами изроди, ако смесваш лоша с добра наследственост, само ще развалиш добрата, лошите гени не се "поправят" от добрите, ако са рецесивни само ще спят, без да се проявяват но ще се предават по наследство, ако са доминантни - няма спасение, поколението ще е дефектно. Има такава наука генетика, прочети малко, образовай се, всичките ти знания са от либерстката пропаганда. само че тия които я пропагандират, които я плащат и излъчват по собствените си телевизии много държат на своята расова чистота - да, за евреин те признават само ако те е родила еврейка и това е документирано от равин, ако и да имаш израелски паспорт! Така стоят нещата...

#10 ImaIma 27.03.2017 в 19:01:15

Първо браво на момичето, това е един бизнес който да попаднеш на подиума си е чисто тото, особено на огромните. Малко ме притисни, това за дължината на косата. Nikkor и boris защо се възмущавате ? Не виждам никакъв проблем, момичето изглежда за повече от 16 години. При наличието на тази храна в магазина, нормално е тялото да расте по - бързо. Не сте ли забелязали какви са децата в училищата. Лично мога да кажа, че видях едно момиче под 14 години... беше като баскетболист. Излезе от училище до 8 клас. Европейска раса какво е това бе, виц? Хората от много години вече пътуват и се размножават. Това да кажеш, че си чист със чиста кръв си е бахти самозаблуждението. Много малко, ама много малко фамилии по света успяват да си подвържат тази абсурдна идея. Какво значи добър материал и лош относно и това при хората. Възпитание, това говори достатъчно. Родители спортисти, нормално даденото бебе от тях да има по - силно тяло, но това не се случва при всички случаи. Ако говорим за красота, има толкова много хора по света с сменени раси.

Новините

Най-четените