Григор започва срещу Краинович в Акапулко

За Григор Димитров дойде време да защити първата си титла от миналия сезон на ATP500 турнира в Акапулко с награден фонд $1,414,550.

През 2014-а надпреварата се прехвърли от клей на твърда настилка и българинът дебютира със страхотна серия от победи над Маринко Матошевич, Маркос Багдатис, Ернест Гулбис и Анди Мъри, която завърши с изстрадано 7-6(1) 3-6 7-6(5) над Кевин Андерсън на финала. Сега Григор е поставен под №3 в основната схема и жребият му отреди двубой с 98-ия в света Филип Краинович.

Това ще е първи мач между Димитров и 22-годишния сърбин. Във втори кръг българинът ще се срещне с квалификант или Доналд Йънг, който прави изключително силен старт на сезона и през днешния ден загуби финала в Делрей Бийч с 3-6 3-6 от Иво Карлович. Димитров води с 3-1 в преките двубои, но през 2014-а победи трудно в три сета левичаря с 4-6 6-2 6-3 на Мастърса в Торонто.

Давид Ферер. Испанецът е трикратен шампион в Акапулко между 2010-2012 г., когато турнирът се играеше на клей. Световният №9 ще открие срещу Игор Сайслинг, а в неговата последна четвъртина от схемата са още Бърнард Томич и Марсел Гранойерс.

Водачът в схемата Кей Нишикори ще потегли срещу квалификант, като в неговата четвъртина са още полуфиналистът от Рио де Жанейро - Андреас Хайдер-Мауер и Александър Долгополов. Съперникът на Григор Димитров от миналогодишния мач за трофея - Кевин Андерсън, стартира от втората четвъртина срещу Дъстин Браун.

В надпреварата при жените Мария Шарапова започва с американката Шелби Роджърс, а във втори кръг жребият отреди мач с Айла Томлянович или квалификантка. Възможните съпернички за четвъртфиналите са Лорън Дейвис, Даниела Хантухова, Магдалена Рибарикова и Тимеа Бачински.

Втората в схемата, Сара Ерани, ще открие турнира с тенисистка, минала през квалификациите. Италианката, която взе титлата в Рио де Жанейро, може да продължи срещу Моника Пуиг или Тереза Смиткова, а в трети кръг не е изключен мач с партньорката ѝ на двойки - Роберта Винчи.

Новините

Най-четените