Изключителен Григор прегази Дел Потро!

Григор Димитров записа първа победа над Хуан Мартин дел Потро след пет поражения от пет мача срещу знаменития аржентинец преди това.

Водещата ни ракета се справи с 6-3 7-5 срещу Кулата от Тандил и достигна до четвъртфиналите на Мастърса в Синсинати. Както и срещу Фелисиано Лопес, първата ни ракета игра много стабилно и заслужено триумфира. Във втория сет Димитров навакса изоставане от 1-4 по пътя си към престижната победа.

Мачът започна великолепно за Григор, който само след десетина минути водеше със затвърден пробив за 3-0. Българинът умело притискаше бекхенда на Дел Потро, след което търпеливо изчакваше момента си да завършва точките. При 15-40 във втория гейм нашият демонстрира отлично придвижване, справи се с дълбок форхенд по правата на съперника, а накрая излезлият вече на мрежата Хуан Мартин сбърка стоп воле.

Затвърждаването не бе никак лесно. Григор направи две двойни грешки и геймът премина през дюс, но намери сервиса си във важен момент.

В петия гейм Димитров взе напрегната точка при 30-30, а в дълго разиграване на геймбола няколко пъти разходи опонента си и накрая Делпо изкара форхенд в опит да играе по правата.

Това не беше последният напрегнат момент за българина в сета, след като му се наложи да отразява брейкбол в деветия гейм, в който сервираше за спечелването му. Григор обаче показа здрава психика и го приключи с 6-3.

Във втората част ситуацията се повтори, но за съжаление преднината от 3-0 със затвърден пробив беше за Дел Потро.

Българинът поведе с 40-15 във втория гейм и последва отпускане. След като пропиля двата геймбола, Димитров подари шанс за пробив на опонента с двойна грешка и южноамериканецът се възползва. В петия гейм Григор стигна до дюс в подаването на съперника, но не и до шанс за рибрейк. Водещата ни ракета обаче дочака момента си.

В седмия гейм той стигна до 30-40 и с великолепен форхенд уинър по правата проби Кулата от Тандил.

При 4-5 Григор отрази три сетбола на Дел Потро в маратонски гейм, след което аржентинецът рухна.

Делпо изостана с 15-40, което означаваха два скрити мачбола за Димитров. Аржентинецът отвърна с два добри сервиса, но нашият достигна и до трети шанс и размина съперника с бекхенд уинър.

В този момент южноамериканецът поиска медицински таймаут, вероятно заради прегряване, а след паузата Григор приключи мача и е на четвъртфинал!

TennisKafe.com

Новините

Най-четените