Анализ: Кои са фаворитите в ШЛ тази година и как ще изглеждат в битката за трофея

Новият сезон в Шампионската лига се задава и въпреки че все още не знаем всички участници, а до жребия за груповата фаза остава цяла седмица, големите отбори вече гледат към най-големия клубен турнир в Европа.

На 30 август ще разберем как ще бъдат разпределени 32-та тима в групите и тогава сметките могат да започнат, но с началото на сезона в местните първенства ние вече може да говорим за фаворити за короната.

Трофеят с големите уши отиде в ръцете на Реал Мадрид в последните три издания на турнира, но много се промени при „кралете“ след последния успех.

От „Сантяго Бернабеу“ си тръгнаха голямата звезда Кристиано Роналдо и треньорът, който изведе „белия балет“ до трите поредни триумфа – Зинедин Зидан.

Всичко в Реал обаче сега е различно и се показа още във финала за Суперкупата на УЕФА, когато Джулен Лопетеги и тимът му загубиха с 2:4 от Атлетико Мадрид на Диего Симеоне след продължения.

Бившият селекционер на Испания ще има нужда от време да напасне състава си, който ще трябва да свикне и с липсата на Роналдо, но Реал никога не бива да бъде отписван за Шампионската лига просто защото това е неговият турнир.

Та, големият въпрос този сезон е „Има ли кой да свали Мадрид от трона и да спре доминацията му в най-престижния европейски клубен турнир в последните три години?“

В галерията може да видите осемте най-изявени фаворита за короната тази година, как се очаква да изглеждат и какъв е шансът им за успех. Освен Реал, сред тях са Барселона, Атлетико Мадрид, Ювентус, Манчестър Сити, Ливърпул, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен.

Новините

Най-четените