Лудогорец излиза да се забавлява срещу Арсенал

Тази вечер от 21:45 часа Лудогорец излиза срещу Арсенал на 60-хилядния "Емирейтс", за да докаже още веднъж, че е способен да се противопоставя на най-големите във футбола.

В един от може би най-тежките му двубои от Лудогорец се очаква да изиграе добър от тактическа гледна точка мач, да изпита удоволствие от играта, и да блесне със силните си играчи в предни позиции при някоя контраатака.

Гол на "Емирейтс" за "орлите" ще е страхотно постижение, но всяко добро изпълнение, всеки проблясък в играта ще затвърждават добрите впечатления, които оставя тимът в Европа.

Защитата ще е подложена на постоянен натиск. Вероятно ще се пропука, вероятно ще има грешки и допуснати положения, но в това няма нищо чудно срещу отбор като Арсенал.

Хубавото е, че в Лудогорец няма контузени и разградчани ще излязат с най-доброто. Мисиджан и Вандерсон ще са по крилата, а нашумелият Джонатан Кафу ще води атаката.

Дяков и Анисе ще са опорни халфове, докато защитната четворка ще се състои от Минев отдясно, Моци и Паломино в центъра и Натанаел на левия бек. На вратата отново ще бъде Владислав Стоянов.

Какво е положението при домакините?

След трудното начало на сезона, Арсенал набра скорост и записа 6 поредни победи. В момента "топчиите" са отбор, който никой не би искал да среща, вкарват много, играят с настроение и все по-уверено, защитата изглежда много по-добре, отколкото в началото на кампанията.

Арсенал обаче се намира и в натоварен календарен период с постоянни тежки мачове. В следващите две седмици предстоят двубои с Мидълсбро, Рединг (за Купата на лигата), Съндърланд, Лудогорец в София и накрая с Тотнъм, преди да дойде паузата за националните отбори.

Затова се очаква тази вечер да не играят някои от основните футболисти на отбора, възможно е Окслейд-Чембърлейн, Гибс и Елнени да получат шанс за изява.

Говори се, че Петр Чех може да получи почивка и да бъде заменен на вратата от Давид Оспина. Със сигурност аут са Оливие Жиру, Аарън Рамзи, Пер Мертезакер и Дани Уелбек.

Дори без тях Арсенал изглежда като страшилище, но Лудогорец вече показа, че не се притеснява от каквито и да е съперници и че срещу всеки е способен да покаже своите силни страни.

Арсенал играе открито и смело, а това трябва да е плюс за българския шампион.

По всяка вероятност мачът ще е атрактивен и ще ги има драматичните моменти, с които Лудогорец вече свикна при своите мачове в евротурнирите.

В предните си два мача от група "А" разградчани записаха равенство 1:1 с Базел и загуба с 1:3 от ПСЖ. Арсенал завърши наравно 1:1 с французите и победи Базел с 2:0.

Повече може да видите в галерията.

Новините

Най-четените