Антиваксъри сравниха ваксината с изнасилване

Рекламна кампания на организация, която отрича ваксинациите, предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Австралийската мрежа на антиваксърите AVSNI си навлече гнева на правозащитни организации, като разпространи изображение, в което сравнява задължителната имунизация с изнасилване.

Изображението на жена, която изглежда подложена на сексуално насилие от мъж, е придружено от надпис „Насилствена пенетрация: Наистина - не е нищо особено, ако говорим за ваксиниране и човекът е лекар. Наистина ли „имаш нужда" да контролираш собствените си избори?"

Как ваксината се сравнява със сексуално насилие

Посланието е ясно: да решаваш дали детето ти се нуждае от животоспасяваща ваксинация вместо него е равносилно на това мъж да игнорира правото на жената да даде съгласието си за полов акт. Това да позволиш кожата на детето да бъде „пенетрирана" от лекаря чрез ваксинирането, според организацията, е същото като изнасилване - двете отнемат правото на индивида да реши какво да прави с тялото си.

Мнозина обвиниха AVSNI, че за пореден път предават подвеждаща, неточна и заблуждаваща информация за ваксинацията. Правителствени служби и женски организации осъдиха кампанията, като според борци за правата на жените, изображението омаловажава сериозния въпрос за насилието над жени в обществото ни.

Администраторите на страницата на AVSNI във Фейсбук виждат нещата по друг начин.

„Тази публикация не е безвкусна - тя е искрена. Това, което е наистина безвкусно, е нашето избрано правителство да се опитва да ваксинира децата ни, дори и когато ние не вярваме, че това е най-доброто за тяхното здраве", написаха те. Малко по-късно снимката беше премахната заради общественото недоволство.

AVSNI имат много спорни вижданията по въпроса с ваксинациите. Те, например, твърдят, че ваксините причиняват аутизъм и трябва да бъдат личен избор. Антиваксърите казват, че целта им е да „упълномощят хората да направят информиран избор, защото всеки въпрос има две страни", пише The Australian Women's Weekly.

Потенциалното въздействие на организацията вече веднъж е предизвиквало намесата на властите. Преди е носела името „Австралийска мрежа за ваксинации", но властите я принуждават да го промени през 2013 година, за да не подвежда младите родители, като ги кара да взимат решения, свързани със здравето на децата им, които поставят по-голяма част от обществото на риск.

Над 3 милиона деца умират всяка година по света от болести, които могат да бъдат предотвратени чрез ваксина. Тези числа биха били дори по-големи, ако повече родители взимаха решението да не ваксинират децата си, пише австралийското издание.

#1 Сърце Червено 23.04.2015 в 16:16:59

уебкафе, губите читателите си с такива публикации.

#3 тъп 23.04.2015 в 19:48:38

подкрепям публикацията, много е актуална. невежеството е гигантско и силно заразно. опасността е за неваксинираните, но и за всички в контакт с тях, защото имунитетът най често не е доживот и отслабва с годините.

#4 Кръстанов 23.04.2015 в 22:30:45

Ваксините причинявали аутизъм. И точно когато си помислих, че антиваксърите няма как да станат по-тъпи, баам! Отново пробиха дъното.

#5 pepe 24.04.2015 в 00:16:04

Проблема не е толкова в това, че имунитета отслабва с годините, колкото в това, че имунната система има ограничена способност да защитава организма. Силата и е ограничена от една страна, защото функционирането и води до разход на енергия за организма, което до съвсем неотдавна от гледна точка на биологичната еволюция съвсем не е било незначителен фактор, от друга страна функционалността и изисква от организма баланс на различни фактори - прекалено силна, активна имунна система води до хронични заболявания като артрит, и вероятно е замесена в развитието на болести като Алцхаймер, неправилното и функциониране пък може да води до неща като множествена склероза и т.н. Ограничената сила на имунната система пък означава, че човешкия организъм може да устои на едновременна атака на само определено ограничено количество инфекциозни агенти - болестотворни микроорганизми /и/или вируси, ако някой има проблеми с класифицирането им под названието организми/. Организма на един болен пък се превръща в сериозен източник на инфекциозни агенти - така например един болен от грип човек може да зарази десетки. Но работата е там,че какъвто и имунитет да има един човек, колкото и да е "тренирана" имунната мусистема да се справя с даден инфекциозен агент, при едновременна атака на достатъчно количество такива инфекциозни агенти имунната система не е способна да се справи, дори и принципно да "знае" как. С други думи оказал се в конртакт с достатъчно други болни от дадено инфекциозно заболяване, всеки човек ще бъде заразен - прага варира в зависимост от заболяването и организма на въпросния човек, но никой не е всесилен. Има заболявания като различните шарки, които благодарение на ваксините силно са намалели, някой почти изчезнали и все пак отвреме на време избухват нови огнища на случаи - например на морбили /measles/ в САЩ, т.е. патогенни щамове все още съществуват...

#8 Solmyr 24.04.2015 в 08:48:49

Нещата вървят на зле.

#9 Harry 24.04.2015 в 09:37:37

Правото да избираш дали да се ваксинираш и спорът дали ваксините са вредни или полезни, са два отделни въпроса, които фармаиндустрията смесва за да заблуди по-малко интелигентните, които за съжаление са повечето от плебса. Трябва да си по-интелигентен по рождение, за да се усъмниш че "ония там горе" знаят най добре и ти мислят единствено доброто - фатална и отчайващо инфантилна вяра! "Ония там горе" ако наистина бяха филантропи и алтруисти, нямаше да са хипер богати! Ваксинирането и ниската интелигентност са свързани в порочен кръг, от който няма излизане, колкото повече - толкова повече!

#10 Алилуйщина 24.04.2015 в 11:32:07

Каква е л о г и к а т а?! Цитат “Над 3 милиона деца умират всяка година по света от болести, които могат да бъдат предотвратени чрез ваксина” -Мадлен Олбрайн казва ,че смъртта на 500 000 деца в Ирак си заслужава - в 3 минута е изказването/признанието/ на Олбрайн тук - http://www.dokumentalni.com/?p=1796 - ''American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти от края на Втората световна до днес. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.'' Някой сеща ли се? Каква е ШИБАНАТА логика?

#11 Алилуйщина 24.04.2015 в 11:33:24

Още за „ваксиналното изнасилване“… Обсъжда се законопроект в Колорадо който ще накара родителите, които искат децата им да не се ваксинират, да са принудени „да гледат информационнен видео клип, който разисква плюсовете и рисковете от имунизацията на децата“, според ABC 7News Denver. Не всеки намира подлагането на хора на правителствена пропаганда, само за да им бъде разрешено да вземат решения относно какво може и не може да бъде инжектирано в телата на децата им, за добра идея: Съществуването на Националната Програма за Компенсация на Пострадалите от Ваксини, която е изплатила обезщетения в размер на почти 3 милиарда американски долари на пострадалите от първият иск за компенсация за нанесени щети през 1989, са достатъчни доказателства. Америка има най-агресивната програма за ваксинации, в сравнение с всички страни в света. Въпреки това не е най-здравата нация. В действителност Америка е на 50то място от 224 държави по смъртност на бебета според CIA World Factbook http://www.thedailysheeple.com/pro-vaccination-propaganda-is-backfiring-study-shows_032014 и от година на година спада в класацията. Президента Обама подписа HR 4310, Акта за национална защита за 2013 на 29 декември 2012, това официално направи правителствената пропаганда „законна“ в рамките на САЩ за пръв път от 1948 насам ( ако такова нещо може да бъде легално в разумен свят). Колорадо е един от само 18те щата които още дават възжмосността на родителите да откажата ваксинация на децата им на база лични вярвания(belief). Поне законопроекта няма да премахне напълно правото на родителите да избират дали да ваксинират децата си... за сега. Въз основа на това как се развиват нещата в тази страна(САЩ), изглежда, че правата на родителите са унищожават на няколко фронта. Може да дойде време когато правото да образоваш детето си вкъщи и по този начин да се избегнат неща като ваксини и правителсвена пропаганда да се направи незаконно http://caffeinatedthoughts.com/2013/02/eric-holder-banning-homeschooling-doesnt-violate-fundamental-rights/ въз основа на адвокатите на Министерството на правосъдието спорят, че правото да си обучиш децата вкъщи не трябва да се смята за фундаментално право, според закона. Автор: Мелисса Мелтон(Melissa Melton) Activist posthttp://www.activistpost.com/2014/03/colorado-debating-bill-to-force-vaccine.html

#13 abductor 24.04.2015 в 12:12:24

Би ли ни посочил това проучване за антиваксърите и IQ-то им, Викторе? А твойто, собствено, колко е? Не че има значение, ходил съм на сбирка на Менса, дето всички ужким са над 140, а нема такива тъпи парчета

#15 Josephin 24.04.2015 в 13:05:49

ох, аман от профани... Имунитетът, уважаеми и не до там, се изгражда и увеличава с годините. Това е способността на организма да устоява на вируси, бацили и т.п. и да не са реазболява. Един възрастен има по-добър имунитет от едно дете, затова и възрастните, болни от рак имат повече шансове да го преборят от децата, болни от рак. Вземете почетете малко, образовайте се, преди да бълвате глупостите... на колко години сте, че не знаете този факт... това са елементарни неща

#16 Terry Bear 24.04.2015 в 14:11:57

Мануела Геренова - Вие за течност наречена вода, чувала ли сте? След като не искате да си бършете дупето (и да използвате тоалетна хартия, салфетки, мокри кърпи и т.н.) - измийте го!

#18 vanko 24.04.2015 в 15:02:23

Чарли ГерАнова, позакъсняла си, моме! Закъсняла с N хиляди години. Откакто съществува човешкия вид, оттогава я има и тая "твоя" кампания. И винаги е била "подкрепяна" от прекалено много хора.

#21 Алилуйщина 24.04.2015 в 15:30:29

Тц,тц,тц брейй,дали има едни ГОЛЕЕЕМИ разлики между „проповядвам“…и заповядвам?! … „Считам, че големите лоши компании …“ при закон „Считам“ отпада. …същото е когато„ни промиват ежедневно мозъците с реклами с панди и малки пухкави зайчета и пропагандират своите продукти агресивно“ да не можеш/забрана/ да изключиш телевизора. …„Замислете се, хора! Едно време не е имало тоалетна хартия и пак са си живяли хората“,защото не е имало закон за „Бърсането“

#22 Scooby Doo 24.04.2015 в 15:37:18

Аз се ваксинирах срещу кемтрейлсове. Могат да си пръскат колкото си искат, я съм си добре.

#23 dedogo6 24.04.2015 в 16:02:18

Аз като пия две домашни ракии, и ваксини ми не треват, а бацилите бягат с крясъци... Ама детето още малкУ, и не може ракия да пие, та ваксини треваха..

Новините

Най-четените