Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пикантно телешко с домати и каперси

Пикантно телешко с домати и каперси Снимка: Стоян Георгиев
Пикантно телешко с домати и каперси Снимка: Стоян Георгиев

След кратък престой в красивата Барселона, вдъхновени от Испания и нови вкусове и идеи, решихме да направим седмица на испанската кухня.

Стартираме с много интересна версия на телешко с домати и каперси. Това е храна, която готвим за първи път и ни изненада със свежия си вкус.

Консумирахме храната с бутилка италианско вино Nero D'avola и хляб на тиган и пържени картофи.

Комбинацията беше невероятна. Опитайте тази вкусотия, няма да съжалявате.

Почистете месото, ако има жили и го нарежете на едри, по възможност еднакви по големина парчета.

Оваляйте в смес от брашно, сол и черен, бял пипер и мащерка. Махнете излишното брашно, за да не прегори при пърженето.

Загрейте зехтина в дълбока тенджера и запържете месото добре от всички страни.

Извадете в чиния и в същата мазнина сложете малките лукчета, ситно нарязаната глава лук и нарязаният на дребно хамон. Не се притеснявайте от полепналото по дъното брашно и парченца месо.

Гответе 5 минути на слаб огън, сложете лимоновата кора и мащерката и гответе около минута.

Налейте виното  и кипнете, като бъркате често, за да деглазирате дъното на теджерата.

Върнете месото в тенджерата, отгоре сложете доматите и каперсите. Подправете с още малко сол и черен пипер и поръсете със захарта. Покрийте с алуминиево фолио или капак и печете на 170-180  градуса 2 часа.

Ястието трябва да остане почти само на мазнина.

Поднесете с пържени картофи или бял ориз.

Добър апетит и наздраве.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените