Здравейте,
Този път решихме да се съобразим с температурите навън, които предполагат нещо леко за хапване.
Освен това в днешната ни рецепта няма месо. Но пък има едни ароматни гъби.
Начин на приготвяне
Пригответе бульон от изброените продукти, като след завиране намалете котлона и варете около 20 минути.
В края на варенето готовият бульон трябва да е около 1200 мл.
Нарежете манатарките на филийки и ги запържете в 3-4 с.л. зехтин и малко масло.
След 3-4 минути добавете нарязаните на филийки лук и чесън и сотирайте 2-3 минути.
Сложете ориза, разбъркайте и след като стане прозрачен, налейте виното.
Наливайте от бульона на части, като бъркате често.
Целта е оризът да попива постепенно от течността и да стане кремообразен.
В края на готвенето добавете останалото масло, настържете половината пармезан и разбъркайте добре.
Поднесете ризото поръсено с пармезан и препечен хляб, натъркан със скилидка чесън.
Добър апетит.