Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Ризото с манатарки

Ризото с манатарки Снимка: Стоян Георгиев
Ризото с манатарки Снимка: Стоян Георгиев
Ризото с манатарки Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Този път решихме да се съобразим с температурите навън, които предполагат нещо леко за хапване.

Освен това в днешната ни рецепта няма месо. Но пък има едни ароматни гъби.

Начин на приготвяне

Пригответе бульон от изброените продукти, като след завиране намалете котлона и варете около 20 минути.

В края на варенето готовият бульон трябва да е около 1200 мл.

Нарежете манатарките на филийки и ги запържете в 3-4 с.л. зехтин и малко масло.

След 3-4 минути добавете нарязаните на филийки лук и чесън и сотирайте 2-3 минути.

Сложете ориза, разбъркайте и след като стане прозрачен, налейте виното.

Наливайте от бульона на части, като бъркате често.

Целта е оризът да попива постепенно от течността и да стане кремообразен.

В края на готвенето добавете останалото масло, настържете половината пармезан и разбъркайте добре.

Поднесете ризото поръсено с пармезан и препечен хляб, натъркан със скилидка чесън.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените