Кавърма кебап със свинско месо

Здравейте

Застудя и решихме да сготвим нещо, което топли през зимата, ама мирише добре и е вкусно и сега, когато температурите паднаха.

Съвсем българско е.

В каквито и разновидности да го готвите, помнете едно - кавърмата ври винаги на слаб огън.

Начин на приготвяне

Нарежете месото на лентички, лука и гъбите - на филийки, чушката - на не много тънки колелца.

В дълбока тенджера загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете месото, докато остане на мазнина.

Сложете част от чесъна и разбъркайте. Добавете още 1 с.л. зехтин и прибавете гъбите.

Гответе няколко минути под капак.

Свалете капака, разбъркайте и прибавете лука и морковите.

Гответе, докато лукът стане прозрачен, и прибавете чушката.

Налейте част от виното и прибавете дафиновият лист. Захлупете и гответе около 10 минути, като разбърквате отвреме навреме.

Сложете маслото, двата вида червен пипер и брашното. Разбъркайте добре и изсипете остатъка от виното, доматения сок и около чаша вода.

Разбъркайте добре, подправете със сол и черен пипер и проверете гъстотата. Ако има нужда, налейте още малко вода.

Сложете 1 ч.л. захар, която да обере киселиността от виното и доматите и захлупете. Оставете ястието да къкри за още 10 минути.

Сварете ориза в подсолена вода и в края на готвенето сложете маслото и разбъркайте добре. Оставете да попие водата.

Поднесете кавърмата с купичка ориз.

Добър апетит.

Новините

Най-четените