Нашите кулинарни приключения с уреда на Philips - Airfryer, който пържи само с въздух продължават. След чудесните и най-вече лесни бухтички от миналата седмица, сега ще ви покажем нещо бързо, вкусно и сладко - печени карамелени банани.
60 г масло
1 с.л. настърган джинджифил
60 г кафява захар
1 ч.л. настъргана портокалова кора
3 с.л. сок от лайм или лимон
2 с.л. портокалов ликьор или ром
2 едри банана
Начин на приготвяне:
1. Маслото се стопява и в него се слага джинджифилът, захарта, портокаловата кора и сокът от лайм. Сместа се разбърква, докато захарта започне да се стопява. Прибавя се ликьорът.
2. Airfryer се загрява на 200 ͦС.
3. Бананите се обелват и се нарязват на кръгчета. Подреждат се подходящ съд за печене. Заливат се със соса и се слагат в кошницата на Airfier.
4. Пекат се 8 мин. Сервират се като сос към любима закуска или като десерт с топка сладолед.