Солен кекс с риба тон и маслини

Здравейте,

Както вече сте разбрали, този кекс не върви с кафе, чай или мляко с какао.

Той е с риба и маслини, малко нетрадиционно за нашите географски ширини.

Става бързо - и също така бързо и неусетно се изяжда. Поне при нас така се случва.

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата. Добавете млякото и рибата тон, а след това и брашното в което сте сложили бакпулвера.

Сложете ситно нарязаните кисели краставички и маслини, 1 ч.л. лимонов сок и кората на част от лимона. Посолете и подправете с черен пипер.

Разбъркайте сместа добре.

Намаслете съда за печене, като намажете добре и стените и поръсете с брашно.

Махнете излишното брашно и изсипете сместа за кекса.

Печете около 40 минути в предварително загрята фурна.

Преди да извадите, проверете готовността на кекса с клечка за зъби или дървен шиш.

При изваждането й по нея не трябва да има полепнало тесто.

Извадете кекса от формата и охладете върху решетка, за да не се стестени отдолу.

Нарежете и поднесете поръсен с пармезан и пресни зеленчуци.

Новините

Най-четените