Чилийският сандвич Чакареро се приготвя от фино нарязано и изпечено на скара месо, към което се добавя домат, зелен боб и чушка. В страната го наричат още "фермерския сандвич" и е адски вкусен.
Ако стигнете до Виетнам, задължително трябва да опитате традиционния за страната сандвич Бан Ми. Или просто да си го приготвите у дома. Нужна ви е Багета,
мариновано свинско, морковена туршия, краставица, люта чушка, медена майонеза, кориандър и... Фантазия!
Това е Семита, особено характерен за мексиканската кухня сандвич. Той включва сусамени питки, яйца, авокадо, сирене, лук, моцарела, много месо по избор и яко върви с лют сос.
Аржентинският Чорипан се приготвя със салам чоризо. Той е особено характерен за цяла Латинска Америка. Традиционно се поднася върху хрупкав хляб със сос. Може да се добави пържено яйце и картофки за гарнитура.
Особено познатият по нашите ширини турски дюнер кебап, който всички толкова много обичаме.
Сандвичът "Хам&Чийз" е един от любимите сандвичи на всички британци. Прясно хлебче, прясно нарязана свинска
шунка, кашкавал. Това е класическият вариант, към който могат да се добавят свежа салата, зеленчуци и сосове по избор.
Японският сандвич Кацу-сандо се приготвя от пържено месо, вкарано в бяло хлебче. Добавя се майонеза и горчица.
Френският сандвич Жамбон бер изисква от вас да си намерите вкусна хрупкава багета, в която да поставите с шунка и масло, след което да добавите кашкавал и кисели краставички. Страшно изкусителен!
Екзотичният сингапурски Кайя-тост е сладкия сандвич с паста от кокос, яйчен жълтък и тръстикова захар. Перфектен е за десерт или закуска.
Вада пав е изключително популярен в Индия и е прекрасно решения за всички, които не ядат месо. Освен това можете да си го приготвите преспокойно и в България - картофено кюфте в питка хляб. По-вкусно е, отколкото звучи.