Здравейте,
За днес сме приготвили една вкусна риба.
Начин на приготвяне
Пригответе марината от сока от половин лимон, 50 мл зехтин, черен пипер и сол.
Нарежете рибата на порции.
Разбъркайте добре маринатата и потопете всяко парче в нея и подредете в плитък съд.
Отгоре излейте останалата марината и оставете да се овкуси за 20 минути.
Загрейте 3-4 с.л. зехтин и задушете за 2-3 минути нарязания на дребно лук. Добавете почистения, измит и нарязан спанак и гответе до омекване. Посолете, подправете с черен пипер и извадете в купичка.
В тенджера загрейте малко зехтин и маслото. Запържете до златисто брашното и при непрекъснато бъркане налейте прясното мляко.
Посолете, подправете с черен пипер и гответе 5-6 минути до сгъстяване. Свалете от котлона и добавете 1 с.л. от спанака. Разбъркайте.
В голям тиган запържете рибата за 6-7 минути от всяка страна. Налейте и останалата марината.
В тава за печене разстелете на пласт спанака. Отгоре подредете рибата и залейте със соса.
Поръсете с настъргания кашкавал и печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Добър апетит.