Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Маслена риба със спанак

Маслена риба със спанак Снимка: Стоян Георгиев
Маслена риба със спанак Снимка: Стоян Георгиев
Маслена риба със спанак Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

За днес сме приготвили една вкусна риба.

Начин на приготвяне

Пригответе марината от сока от половин лимон, 50 мл зехтин, черен пипер и сол.

Нарежете рибата на порции.

Разбъркайте добре маринатата и потопете всяко парче в нея и подредете в плитък съд.

Отгоре излейте останалата марината и оставете да се овкуси за 20 минути.

Загрейте 3-4 с.л. зехтин и задушете за 2-3 минути нарязания на дребно лук. Добавете почистения, измит и нарязан спанак и гответе до омекване. Посолете, подправете с черен пипер и извадете в купичка.

В тенджера загрейте малко зехтин и маслото. Запържете до златисто брашното и при непрекъснато бъркане налейте прясното мляко.

Посолете, подправете с черен пипер и гответе 5-6 минути до сгъстяване. Свалете от котлона и добавете 1 с.л. от спанака. Разбъркайте.

В голям тиган запържете рибата за 6-7 минути от всяка страна. Налейте и останалата марината.

В тава за печене разстелете на пласт спанака. Отгоре подредете рибата и залейте със соса.

Поръсете с настъргания кашкавал и печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените