Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Сладури или пълни гадняри - какви са някои от топ готвачите в реалния живот

Често нещата не са такива, каквито изглеждат на малкия екран Снимка: Getty Images
Често нещата не са такива, каквито изглеждат на малкия екран

Гордън Рамзи всъщност е доста мил Тъй като през годините Гордън Рамзи добива слава на нетърпелив и избухлив човек, който не се притеснява да крещи и обижда хората в лицата, да бъде определен като мил ще звучи меко казано странно. Но това се променя, когато взима участие в кулинарно шоу за деца като част от журито.

С отношението си към децата в него Рамзи показва друга своя същност – мила и възпитателна, далеч от имиджа му на грубиянин. И ако някой преди това се е съмнявал, от това негово поведение се вижда, че сърцето му определено е на мястото си. Снимка: Getty Images
Гордън Рамзи всъщност е доста мил

Тъй като през годините Гордън Рамзи добива слава на нетърпелив и избухлив човек, който не се притеснява да крещи и обижда хората в лицата, да бъде определен като мил ще звучи меко казано странно. Но това се променя, когато взима участие в кулинарно шоу за деца като част от журито.

С отношението си към децата в него Рамзи показва друга своя същност – мила и възпитателна, далеч от имиджа му на грубиянин. И ако някой преди това се е съмнявал, от това негово поведение се вижда, че сърцето му определено е на мястото си.

Антъни Бурдейн – романтик до мозъка на костите сиЛичността на Антъни Бурдейн по никакъв начин не се свързваше с кървавочервени сърца и образа на Купидон с лък в едната и стрела в другата ръка. Преди кончината си той беше всичко друго, но не и това, а обикновено образът му се свързваше с този на лошото момче от старата школа, със склонност към псувни, мартини и ненаситно любопитство към света. 

Приятелката му Азия Ардженто, с която излиза, след като се разделя със съпругата си, събужда друга част у него, непозната за зрителите на кулинарните му предавания. Тя успява да превърне Бурдейн в болезнен романтик, а според някои от неговите приятели понякога наподобявал влюбен тийнейджър, особено когато заговарял за Ардженто. Снимка: Getty Images
Антъни Бурдейн – романтик до мозъка на костите си

Личността на Антъни Бурдейн по никакъв начин не се свързваше с кървавочервени сърца и образа на Купидон с лък в едната и стрела в другата ръка. Преди кончината си той беше всичко друго, но не и това, а обикновено образът му се свързваше с този на лошото момче от старата школа, със склонност към псувни, мартини и ненаситно любопитство към света.

Приятелката му Азия Ардженто, с която излиза, след като се разделя със съпругата си, събужда друга част у него, непозната за зрителите на кулинарните му предавания. Тя успява да превърне Бурдейн в болезнен романтик, а според някои от неговите приятели понякога наподобявал влюбен тийнейджър, особено когато заговарял за Ардженто.

Рейчъл Рей не обича да оставя големи бакшишиСъс своите телевизионни предавания готвачката е помогнала на много хора да започнат да готвят у дома. По време на едно от тях обаче някои от зрителите забелязват, че Рей не е толкова щедра с парите, както със съветите за готвене.

В шоуто $40 a Day тя показва на зрителите как да прекарат икономично почивката си, харчейки за храна само по 40 долара на ден. Заедно с това тя препоръчва оставянето на по-малък бакшиш, което дразни част от феновете ѝ. 

Причината за това е проста – повечето сервитьори в САЩ получават минимална работна заплата и разчитат на щедри клиенти, за да получат нормален месечен доход. Рей очевидно забравя, че част от аудиторията ѝ са представители на бранша. Снимка: Getty Images
Рейчъл Рей не обича да оставя големи бакшиши

Със своите телевизионни предавания готвачката е помогнала на много хора да започнат да готвят у дома. По време на едно от тях обаче някои от зрителите забелязват, че Рей не е толкова щедра с парите, както със съветите за готвене.

В шоуто $40 a Day тя показва на зрителите как да прекарат икономично почивката си, харчейки за храна само по 40 долара на ден. Заедно с това тя препоръчва оставянето на по-малък бакшиш, което дразни част от феновете ѝ.

Причината за това е проста – повечето сервитьори в САЩ получават минимална работна заплата и разчитат на щедри клиенти, за да получат нормален месечен доход. Рей очевидно забравя, че част от аудиторията ѝ са представители на бранша.

Джада Де Лаурентис не е толкова дружелюбна, колкото изглеждаШироката усмивка на Лаурентис, която създава впечатление, че тя е изключително приятелски настроена към всеки, не може да остане незабелязана. Но сблъсквайки се с нея в реалния живот, някои фенове твърдят обратното – тя не е особен почитател на топлото отношение.

При среща с нея и най-вече когато почитателите ѝ искат да я прегърнат, Лаурентис не крие желанието си да стоят на разстояние: „Иска ми се да мога да им кажа „не ме докосвайте”, но за жалост не става така”. 

Със сигурност феновете на кулинарката с италиански произход изпитват затруднение да възприемат тези нейни две коренно различни същности. Снимка: Getty Images
Джада Де Лаурентис не е толкова дружелюбна, колкото изглежда

Широката усмивка на Лаурентис, която създава впечатление, че тя е изключително приятелски настроена към всеки, не може да остане незабелязана. Но сблъсквайки се с нея в реалния живот, някои фенове твърдят обратното – тя не е особен почитател на топлото отношение.

При среща с нея и най-вече когато почитателите ѝ искат да я прегърнат, Лаурентис не крие желанието си да стоят на разстояние: „Иска ми се да мога да им кажа „не ме докосвайте”, но за жалост не става така”.

Със сигурност феновете на кулинарката с италиански произход изпитват затруднение да възприемат тези нейни две коренно различни същности.

Боби Флей може да бъде истински гаднярВъпреки мекотата на сините му очи и успешната кариера на харизматичен готвач и водещ в една от най-известните американски кулинарни телевизии, в наши дни Боби Флей по-скоро става известен с кофти поведение извън кухнята. 

През 2015 г. той се развежда с жена си Стефани Марч, след като се появяват твърдения, че има тайна връзка с асистентката си. Но не само предполагаемата афера е причина за края на десетгодишния им брак. В момент, в който съпругата му се влошава здравословно и влиза в болница, вместо да я посети и да бъде до нея, Флей изпраща част от антуража си. 

Това окончателно прелива чашата и слага край на брака му. Снимка: Getty Images
Боби Флей може да бъде истински гадняр

Въпреки мекотата на сините му очи и успешната кариера на харизматичен готвач и водещ в една от най-известните американски кулинарни телевизии, в наши дни Боби Флей по-скоро става известен с кофти поведение извън кухнята.

През 2015 г. той се развежда с жена си Стефани Марч, след като се появяват твърдения, че има тайна връзка с асистентката си. Но не само предполагаемата афера е причина за края на десетгодишния им брак. В момент, в който съпругата му се влошава здравословно и влиза в болница, вместо да я посети и да бъде до нея, Флей изпраща част от антуража си.

Това окончателно прелива чашата и слага край на брака му.

Алтън Браун е консервативен и мрази милениалитеКато човек, посветил се на науката или по-точно на изследването на процесите на готвене, в живота Браун би следвало да бъде либерален и отворен към младите хора.

Тези предполагаеми качества обаче са твърде далеч от истината, а доказателство е част от негово изказване в интервю за журналист, представител на милениалите. По думите му това поколение е свикнало да получава всичко безплатно, без да полага усилия и определено не знае каква е истинската стойност на нещата. 

Грубото му изказване сякаш не е изненада, тъй като през годините получава оплаквания, че в някои от предаванията си Браун използва расистки и хомофобски шеги. Снимка: Getty Images
Алтън Браун е консервативен и мрази милениалите

Като човек, посветил се на науката или по-точно на изследването на процесите на готвене, в живота Браун би следвало да бъде либерален и отворен към младите хора.

Тези предполагаеми качества обаче са твърде далеч от истината, а доказателство е част от негово изказване в интервю за журналист, представител на милениалите. По думите му това поколение е свикнало да получава всичко безплатно, без да полага усилия и определено не знае каква е истинската стойност на нещата.

Грубото му изказване сякаш не е изненада, тъй като през годините получава оплаквания, че в някои от предаванията си Браун използва расистки и хомофобски шеги.

Найджела Лоусън претърпява големи загуби в живота сиНа телевизионния екран кулинарката е винаги усмихната и във ведро настроение. Заради това нейно поведение зрителите трудно биха предположили, че в личен план животът на Лоусън никак не е лек. 

Като двайсетгодишна тя губи майка си, а няколко години по-късно - сестра си и първия си съпруг. Тези емоционално разтърсващи трагедии я променят, карайки я да търси щастието в малките неща. 

По този повод самата Найджела казва: „Не искам да пропилявам живота си. Неблагодарно е да не изпитваш удоволствие и трябва да го правиш, докато можеш”. Затова усмивката трудно слиза от лицето ѝ, дори в тежки житейски ситуации. Снимка: Getty Images
Найджела Лоусън претърпява големи загуби в живота си

На телевизионния екран кулинарката е винаги усмихната и във ведро настроение. Заради това нейно поведение зрителите трудно биха предположили, че в личен план животът на Лоусън никак не е лек.

Като двайсетгодишна тя губи майка си, а няколко години по-късно - сестра си и първия си съпруг. Тези емоционално разтърсващи трагедии я променят, карайки я да търси щастието в малките неща.

По този повод самата Найджела казва: „Не искам да пропилявам живота си. Неблагодарно е да не изпитваш удоволствие и трябва да го правиш, докато можеш”. Затова усмивката трудно слиза от лицето ѝ, дори в тежки житейски ситуации.

Андрю Цимерн е обединител на нациитеСигурно няма нещо на света, което Андрю Цимерн да не е опитал, и то буквално. Това може би е готвачът, за когото очните ябълки за вечеря са също толкова обичайна храна на масата, колкото и хлябът. Освен с яденето на всевъзможни странни ястия, готвачът е известен с особеното си чувство за хумор, което понякога може да бъде леко грубовато.

Но Цимерн е много повече от това, което зрителите виждат на малкия екран. Цялата идея на шоуто му е да покаже, че независимо с какво се хранят хората, шансовете да имат нещо общо е доста по-голям, отколкото човек може да си представи. 

Въпреки многобройните нации и странности в културата, която всяка една притежава, всеки може да намери прилики с другия, стига да отвори сърцето си и да направи първата крачка. Поне така смята Цимерн. Снимка: Getty Images
Андрю Цимерн е обединител на нациите

Сигурно няма нещо на света, което Андрю Цимерн да не е опитал, и то буквално. Това може би е готвачът, за когото очните ябълки за вечеря са също толкова обичайна храна на масата, колкото и хлябът. Освен с яденето на всевъзможни странни ястия, готвачът е известен с особеното си чувство за хумор, което понякога може да бъде леко грубовато.

Но Цимерн е много повече от това, което зрителите виждат на малкия екран. Цялата идея на шоуто му е да покаже, че независимо с какво се хранят хората, шансовете да имат нещо общо е доста по-голям, отколкото човек може да си представи.

Въпреки многобройните нации и странности в културата, която всяка една притежава, всеки може да намери прилики с другия, стига да отвори сърцето си и да направи първата крачка. Поне така смята Цимерн.

Том Количио пък е много състрадателенПоведението на Количио в едно от популярните кулинарни американски предавания изглежда наистина заплашително, тъй като той без колебание уведомява състезателите, когато храната им никак не става. 

Зад кулисите обаче готвачът е истински състрадателен човек, който дава своя принос, за да направи света и хранителната индустрия едно по-добро място. Не е тайна, че той прави много за Хранителната банка в Ню Йорк и се опитва да въведе някои законодателни промени, свързани с програми за топъл обяд в училище и допълнително финансиране за купони за храна. Снимка: Getty Images
Том Количио пък е много състрадателен

Поведението на Количио в едно от популярните кулинарни американски предавания изглежда наистина заплашително, тъй като той без колебание уведомява състезателите, когато храната им никак не става.

Зад кулисите обаче готвачът е истински състрадателен човек, който дава своя принос, за да направи света и хранителната индустрия едно по-добро място. Не е тайна, че той прави много за Хранителната банка в Ню Йорк и се опитва да въведе някои законодателни промени, свързани с програми за топъл обяд в училище и допълнително финансиране за купони за храна.