Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Сезоните не са четири. Поне двадесет са

Амбицията на Митко и Нели, двама от четиримата управители на семейния сезонен ресторант "Багри", е освен да създадат култура на "добрата храна" у своите клиенти, да успеят да свържат директно клиента с производителя

Снимка: Николета Петкова
Амбицията на Митко и Нели, двама от четиримата управители на семейния сезонен ресторант "Багри", е освен да създадат култура на "добрата храна" у своите клиенти, да успеят да свържат директно клиента с производителя

Нели някога е била суши готвач. След като преди няколко години с Димитър пътуват до Япония по време на медения месец, те осъзнават колко е важно за качеството на сушито продуктите да са местни. Снимка: Николета Петкова
Нели някога е била суши готвач. След като преди няколко години с Димитър пътуват до Япония по време на медения месец, те осъзнават колко е важно за качеството на сушито продуктите да са местни.

Идеята за ресторанта се ражда именно в следствие на това прозрение, като двамата решават, че за България е много по-добре да се предлага местна кухня с чисти продукти, отколкото източна
Идеята за ресторанта се ражда именно в следствие на това прозрение, като двамата решават, че за България е много по-добре да се предлага местна кухня с чисти продукти, отколкото източна

Димитър е в основата на младежката част на движението Slow Food Bulgaria - италианската организация, която подкрепя домашната кухня с чисти продукти - в противовес на "Fast food" културата Снимка: Николета Петкова
Димитър е в основата на младежката част на движението Slow Food Bulgaria - италианската организация, която подкрепя домашната кухня с чисти продукти - в противовес на "Fast food" културата

В заведението могат да се видят така наречените "образователни пана", с продукти от съответните партньори на ресторанта - в случая "Семка" Снимка: Николета Петкова
В заведението могат да се видят така наречените "образователни пана", с продукти от съответните партньори на ресторанта - в случая "Семка"

Хлябът в "Багри" е от "Братя Хлебари" Снимка: Николета Петкова
Хлябът в "Багри" е от "Братя Хлебари"

Двамата братя имат наследствена малка ферма край град Белене, където отглеждат агнета и лозя Снимка: Николета Петкова
Двамата братя имат наследствена малка ферма край град Белене, където отглеждат агнета и лозя

"Багри" е строго семеен ресторант, в който се поощрява традиционното отношение към храната Снимка: Николета Петкова
"Багри" е строго семеен ресторант, в който се поощрява традиционното отношение към храната