Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Чили с телешко месо

Здравейте,

Петъчно сме ви приготвили едно ястие, което отнема малко повече време за готвене и е подходящо за уикенда. Напазарувайте днес продукти и опитайте утре. Няма да съжалявате, много е вкусно.

Приготвянето на чилито, което сме заснели, ни отне около 90 минути - заедно с ориза, но в компанията на чаша вино е приятно.

Няколко полезни съвета. Купете си месо и помолете продавача да ви го смели. Най-добре месото да е плешка. Не прекалявайте с кориандъра. Не бързайте, дайте време на всичко да се приготви добре.

Почистените зеленчуци нарежете на ситно. В дълбока тенджера загрейте зехтин и ги запържете. Всички подправки счукайте на ситно или смелете в мелничка и ги добавете към зеленчуковата смес.

Пържете около 5 минути  и прибавете каймата и малко вода. Запържете, докато каймата се раздроби.

Добавете отцедения боб и доматите и разбъркайте добре. Прибавете и 200 мл вода. Подправете с черен пипер, сол и балсамовия оцет. Оставете сместа да заври, намалете котлона и варете около час под капак.

Ако сместа е много рядка, махнете капака и увеличете времето за готвене. Поднесете с бял ориз, чипс или само с хляб. Хубав уикенд.

Добър апетит и наздраве.

   

Най-четените