1. Пилето се разделя на основните му части. За тази рецепта може да използвате:
• Гърди без кожа
• Месо от бут без кожа
• Кълките с кожа
• Лука наполовина и след това на тънки полумесеци или на малки кубчета;
• Вземете по 1 бадем и го сложете цял във всяка сушена слива;
• Чесъна оставяме цял;
• Пилето оставяме на хубави отделни парчета. Осоляваме.
• Добавяме олио или зехтин и даваме хубав, дълбок цвят на пилето;
• Добавяме чесъна и лука и бързо сотираме;
• Добавяме сините сливи, мащерката и дафиновия лист;
• Добавяме бялото вино. Веднага след това, вземаме дървена лъжица и стържем дъното, за да съберем всички карамелизирани захари на дъното на тигана.
Не е необходимо да слагате цялото количество, преценката е според вашите предпочитания.
Оставете да къкри около 5 минути и добавете пилешкия бульон.
Пробвайте на вкус, добавете сол и прясно смлян черен пипер накрая.
За повече свежест, в последния момент преди да сервирате, добавете магданоз и малко масло.