Шведската разновидност на еклери - Семла, пълнени с крем
Озовете ли се в Чанг Май, главния град в северната част на Тайланд, пробвайте Khao Soi – яхния от къри с хрупкави пържени оризови спагети
Неизменната гръцка мусака
Ако планирате посещение в Япония, оставете място в стомасите за Takotaki. Американците наричат това ястие „топки от октопод“. И не са далеч от истината. Другата ключова съставка е тесто за палачинки
Това е Carbonade Flamande, идва от Белгия и ще кажем само, че преди чинията телешкото месо къкри в бира
Австралийците обичат да похапват пай с месо. Вътре има и сос, лук и често гъби и сирене, така че запрятайте ръкави
Не изглежда никак приятно, но във Филипините похапват Balut – сварено яйце с жив патешки зародиш
Chicken Rice е хамбургерът на Сингапур. Състои се от ориз и бяло месо, основно пилешко, завити с резени краставица и полети в много чесън и чили сос. На снимката е по-официална версия, но Chicken Rice обикновено се продава по улици
Популярното Tagine в Мароко, включващо месо, обикновено от домашни птици, и зеленчуци, носи името си от съда, в който е приготвено. Горещото гърне на Африка, ако щете.
Тази вкусна комбинация от рибени филета с печена тиква и други зеленчуци се нарича Ceviche и идва от Чили, въпреки очакванията за тропическа кухня там
Оризови спагети по малайзийски или Char Kway Teow
В Холандия тези сиропирани вафлени кори са известни като Stroopwafels
В Шри Ланка се хранят с много подправки, така че се подгответе за Kottu – пикантно пържено месо с ориз и тънък като цигарена хартия хляб, който служи за „покрив“. Вътре може да се съдържа и буквално всичко, което готвачът намери под ръка
Посетителите на Фиджи минават и през Kokoda – късчета прясна океанска риба в кокосов крем
Къри вурстът с пържени картофи и бира е задължителен в Берлин