Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Краят на шоколада

Миналата година светът е консумирал около 70 000 тона повече какао, отколкото е произвеждал Снимка: Getty Images
Миналата година светът е консумирал около 70 000 тона повече какао, отколкото е произвеждал

Ако вярваме на предупрежденията на двете фирми-производителки на шоколадови продукти, към 2020 година тази разлика ще достигне 1 милион тона - над 14 пъти повече от сега; към 2030 г. дефицитът би могъл да достигне 2 милиона тона.
Ако вярваме на предупрежденията на двете фирми-производителки на шоколадови продукти, към 2020 година тази разлика ще достигне 1 милион тона - над 14 пъти повече от сега; към 2030 г. дефицитът би могъл да достигне 2 милиона тона.

За кризата допринася и нарастващата популярност на тъмния шоколад, който съдържа доста по-голям процент какао от традиционния млечен шоколад (обикновеният шоколад съдържа към 10% какао, докато в тъмния процентът може да достигне до 70%).
Снимка: Getty Images
За кризата допринася и нарастващата популярност на тъмния шоколад, който съдържа доста по-голям процент какао от традиционния млечен шоколад (обикновеният шоколад съдържа към 10% какао, докато в тъмния процентът може да достигне до 70%).