Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

7 супердесерта на супермоделите

Здравословни или не чак толкова... Снимка: iStock
Здравословни или не чак толкова...

Банановият пай на Жизел БюндхенЖизел много внимава с режима си, но обожава този бананов пай. За основата му се смила чаша ядки – бадеми, орехи, бразилски орех, лешници – с половин чаша фурми и няколко лъжици кокосово масло. Разстила се в кръгла форма. Пълнежът е от 3 презрели банана с кленов сироп и чаша веган заквасена сметана или веган кисело мляко. Снимка: iStock
Банановият пай на Жизел Бюндхен

Жизел много внимава с режима си, но обожава този бананов пай. За основата му се смила чаша ядки – бадеми, орехи, бразилски орех, лешници – с половин чаша фурми и няколко лъжици кокосово масло. Разстила се в кръгла форма. Пълнежът е от 3 презрели банана с кленов сироп и чаша веган заквасена сметана или веган кисело мляко.

Бадемовите пралини на моделите
Шеф Анабел Лангбейн казва, че е приготвяла тези пралини за редица супермодели, дори и за закуска. Пълнежът се приготвя от чаша смлени бадеми, 2-3 супени лъжици кокосово масло и 1-2 лъжици мед или подсладител. Прави се плътна паста, която се потапя в разтопен черен шоколад. Може да се поръси с кокосови стърготини или филирани бадеми. Снимка: iStock
Бадемовите пралини на моделите

Шеф Анабел Лангбейн казва, че е приготвяла тези пралини за редица супермодели, дори и за закуска. Пълнежът се приготвя от чаша смлени бадеми, 2-3 супени лъжици кокосово масло и 1-2 лъжици мед или подсладител. Прави се плътна паста, която се потапя в разтопен черен шоколад. Може да се поръси с кокосови стърготини или филирани бадеми.

Ябълковият крисп на Карли КлосКлос не се лишава от десерти, особено ако са като този. 3-4 сладки ябълки се режат на груби парчета и се разбъркват със супена лъжица мед или кленов сироп и 1-2 супени лъжици канела. Разстилат се в тава и се покриват със смес от чаша овесени ядки, малко кокосово масло, мед и канела. Запича се за 15-20 минути на 160 градуса, оставя се да изстине и се сервира. Снимка: iStock
Ябълковият крисп на Карли Клос

Клос не се лишава от десерти, особено ако са като този. 3-4 сладки ябълки се режат на груби парчета и се разбъркват със супена лъжица мед или кленов сироп и 1-2 супени лъжици канела. Разстилат се в тава и се покриват със смес от чаша овесени ядки, малко кокосово масло, мед и канела. Запича се за 15-20 минути на 160 градуса, оставя се да изстине и се сервира.

Кейкът с кафе на Тайра БанксТова е старомоден и нездравословен кейк, но Тайра го обожава. Прави се от 4 чаши брашно, 2 чаши кафява захар, чаша олио, три яйца и чаша прясно мляко. Добавят се и щипка сол, пакетче бакпулвер и щедра доза смляно качествено кафе. Пече се на 170 градуса до загар. Снимка: iStock
Кейкът с кафе на Тайра Банкс

Това е старомоден и нездравословен кейк, но Тайра го обожава. Прави се от 4 чаши брашно, 2 чаши кафява захар, чаша олио, три яйца и чаша прясно мляко. Добавят се и щипка сол, пакетче бакпулвер и щедра доза смляно качествено кафе. Пече се на 170 градуса до загар.

Плодовият сладолед на Алесандра АмброзиоСамо в две съставки – кокосова вода, която вече има и в големите хипермаркети в България, и плодове по избор. Комбинират се и се замразяват във формички на клечка. Понякога Амброзио добавя и сироп от агаве, мед или малко шоколадов чипс за разкош. Снимка: iStock
Плодовият сладолед на Алесандра Амброзио

Само в две съставки – кокосова вода, която вече има и в големите хипермаркети в България, и плодове по избор. Комбинират се и се замразяват във формички на клечка. Понякога Амброзио добавя и сироп от агаве, мед или малко шоколадов чипс за разкош.

Браунитата на Брит МарънСладката Брит знае как се приготвят браунита без брашно и без угризения. За тях тя смила 2 консерви червен или черен боб с кокосово масло, мед или стевия, 4-5 супени лъжици качествено какао, ванилов екстракт и щипка сол. Разстила във форма и пече за 45 минути до покафеняване и лека коричка. Сервира, поръсени с какао или кокосова захар. Снимка: iStock
Браунитата на Брит Марън

Сладката Брит знае как се приготвят браунита без брашно и без угризения. За тях тя смила 2 консерви червен или черен боб с кокосово масло, мед или стевия, 4-5 супени лъжици качествено какао, ванилов екстракт и щипка сол. Разстила във форма и пече за 45 минути до покафеняване и лека коричка. Сервира, поръсени с какао или кокосова захар.

Оризовият пудинг на Падма ЛакшмиЛакшми е бивш модел и вече има цял блог за кулинария, но за специални хора приготвя този пудинг. Оризът се вари според указанията на опаковката, като вместо вода се използва пълномаслено мляко. След като оризът поеме млякото, към него се прибавят стафиди, ядки, кардамон и канела. Сервира се охладено. Снимка: iStock
Оризовият пудинг на Падма Лакшми

Лакшми е бивш модел и вече има цял блог за кулинария, но за специални хора приготвя този пудинг. Оризът се вари според указанията на опаковката, като вместо вода се използва пълномаслено мляко. След като оризът поеме млякото, към него се прибавят стафиди, ядки, кардамон и канела. Сервира се охладено.