Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Лилавият хляб е новата суперхрана

Богат на антиоксиданти, предпазващи от рак, с 20% по-бавно разградим от обикновения бял хляб и създаден изцяло от естествени съставки, лилавият хляб може да се окаже първата суперхрана в света на тестените изделия (ГАЛЕРИЯ)
Богат на антиоксиданти, предпазващи от рак, с 20% по-бавно разградим от обикновения бял хляб и създаден изцяло от естествени съставки, лилавият хляб може да се окаже първата суперхрана в света на тестените изделия (ГАЛЕРИЯ)

Лилавият карфиол не е боядисан - яркият му цвят се дължи на наличието на антоцианини Снимка: Getty Images
Лилавият карфиол не е боядисан - яркият му цвят се дължи на наличието на антоцианини

Лилавите аспержи имат същия вкус като белите и зелените си разновидности, но те са по-богати на антиоксиданти Снимка: Getty Images
Лилавите аспержи имат същия вкус като белите и зелените си разновидности, но те са по-богати на антиоксиданти

Боровинките са смятани за суперхрана, тъй като са пълни с антиоксиданти и биофлавоноиди, с високо съдържание на калий и витамин C Снимка: Getty Images
Боровинките са смятани за суперхрана, тъй като са пълни с антиоксиданти и биофлавоноиди, с високо съдържание на калий и витамин C

Гроздето от срот сира също е източник на антоцианини
Снимка: Getty Images
Гроздето от срот сира също е източник на антоцианини

Черният ориз е богат на желязо и витамин Е, освен това съдържа повече антиоксиданти от боровинките
Снимка: Getty Images
Черният ориз е богат на желязо и витамин Е, освен това съдържа повече антиоксиданти от боровинките

Патладжаните дължат яркия си цвят на наличието на антоцианин
Снимка: Getty Images
Патладжаните дължат яркия си цвят на наличието на антоцианин

Сините сливи са добър източник на антиоксиданти - освен това са известни и с разхлабителния си ефект
Снимка: Getty Images
Сините сливи са добър източник на антиоксиданти - освен това са известни и с разхлабителния си ефект

Лилавият цвят на таро корените се дължи на антоцианин
Снимка: Getty Images
Лилавият цвят на таро корените се дължи на антоцианин