Ние сме насреща! Ето седем апетитни ястия, с които няма да кривнете извън строгия си режим:
Тази рецепта е страхотна по две причини - първо, хапвате здравословна кето пица, второ, идеална е, ако имате изостанали тиквички. За блата са ви необходими две средни тиквички, две средни по размер яйца, половин чаена чаша моцарела и половин чаена чаша - пармезан или грана падано. Не се изкушавайте да заместите сирената с други варианти, за да не се получи твърде мазен или ронлив блат.
Тиквичките се настъргват на едро ренде и се отцеждат много старателно - първо в гевгир, а после и с ръце. Не трябва да има никаква останала вода в тях. След това се смесват с останалите съставки до образуването на хомогенна смес. Печете на 180 градуса за 10-15 минути или до получаването на приятен загар. Кето добавките са по ваш избор, като след това отново запичате за кратко.
Палачинки, подходящи за кето диетата, и то само с две съставки - не, това не е рекламен слоган на чудодейно прахче за палачинки. Трябват ви продукти, които е много вероятно вече да се намират в хладилника ви - яйца и крема сирене. На 200 грама крема сирене слагате три яйца и разбърквате енергично в купата. Сместа трябва да прилича на смес за обикновени палачинки - гъста колкото боза.
След това процедирате по обичайния начин - загрявате силно тиган и намазнявате с масло. Печете и хапвате с добавки по желание, вкус и фантазия. Предупреждаваме, че този тип кето палачинки са изключително засищащи и две от тях стигат за доста изгладнял човек.
Бърза, лесна, вкусна и засищаща салата с идеален за кето режима зеленчук - броколи. Съветваме ви да я приготвите не само за себе си, но и за цялото семейство, дори и да не са на диета - повярвайте ни, харесва се и на по-злоядите. Трябват ви три глави броколи, масло, бекон и подправки по избор. Можете да използвате и замразени броколи, ако имате във фризера.
Оттам нататък броколито се задушава до омекване в дълбок съд, в който сте разтопили около 20-30 грама масло, а след това светкавично се прехвърля в купа с вода с лед. Така цветът на зеленчука ще се запази зелен и свеж. После през тигана минавате бекона, докато стане хрупкав, и добавяте към броколито. Ние лично обичаме към салата да прибавим и чесън, червен лук и евентуално натрошени ядки.
Да, знаем, че не е точно суши, но много обичаме да казваме на тези рулца именно по този начин. Изпълнението отново е лесно, а резултатът - режимен. Необходими са ви дълги, тънки резени от любимия ви бекон и зеленчуци по избор, за предпочитане краставици, зелени чушки, авокадо и гъби.
Зеленчуците се режат на тънки лентички, а през това време беконът се минава през нагорещен сух тиган или плоча. Не го препичайте, защото няма да можете да оформите рулцата. След като сте жарнали бекона, „пълните“ го със зеленчуците и завивате на стегнато руло. За максимално удоволствие можете да хапвате с клечки и да топите в купичка със соев сос.
Пълненото авокадо е страхотно предястие, пък защо не и лека вечеря, ако точно в този момент не ви се яде месо. Ясно е, че ви е необходимо авокадо според броя на гладните, както и домати, зелена чушка, пресен или червен лук, сол и пипер. Издълбавате авокадото, режете на кубчета и смесвате със ситно нарязаните домати, чушка, лук и подправки.
След това пълните корите от авокадо и поднасяте ефектните „лодки“. Ако все пак не издържате без нещо месно - скаридите подхождат много на това ястие, а и не го утежняват излишно, въпреки че засищат.
Това ястие хем е подходящо за една малко по-специална вечеря, хем става лесно и без да цапате много съдове. За две порции се снабдявате с две парчета сьомга - по едно на човек, връзка аспержи, масло и два лимона. От парчета алуминиево фолио оформяте нещо като тавички, в които поставяте сьомгата, разделяте аспержите и слагате по резенче масло.
Запичате на средна фурна пакетчетата сьомга за около 10 минути или до придобиване на лек загар. Вадите от фурната, стискате леко лимоните над рибата, а самите лимони режете на тънки кръгчета. Гарнирате сьомгата с лимоните и връщате за дозапичане. Чаша бяло вино е в реда на нещата с тази вечеря.
Понякога трябва само щипка изобретателност, за да сътворим нещо, което е много близо до вкуса от детството. Колкото до тези кето пълнени чушки, те са идеални, когато ви налегне носталгия по старата домашна кухня. Необходими са ви месести чушки (ако са жълти или червени - внимавайте с количеството), кайма (задължително смляна пред очите ви), лук и малко чедар или моцарела.
Запържвате каймата с наситнения лук и подправки - магданоз, кимион, черен пипер, бял пипер, може и щипка чили за пикантност. Когато стане на трохи, изчаквате да се охлади леко и пълните разполовените и изчистени чушки. Пъхате на 180 градуса до запичане, вадите тавата, стържете чедар или моцарела и връщате до постигане на апетитна коричка.