Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Плодова пица и още 6 забележителни и светкавични летни десерта

Бързо и лесно! Снимка: iStock
Бързо и лесно!

Плодова пицаЗа това изкушение най-лесно е да използваме готово тесто за пица, което разточваме и много леко поръсваме с пудра захар. В голяма купа с миксер разбиваме 300 грама крема сирене с чаша захар и чаша течна сметана. Разпределяме сместа върху тестото и отгоре гарнираме с плодове според вкуса и наличностите. 

Пицата се пече за 15-20 минути в добре загрята фурна на 170 градуса. Може да се сервира с течен шоколад или бита сметана. По-вкусна е леко охладена. Снимка: iStock
Плодова пица

За това изкушение най-лесно е да използваме готово тесто за пица, което разточваме и много леко поръсваме с пудра захар. В голяма купа с миксер разбиваме 300 грама крема сирене с чаша захар и чаша течна сметана. Разпределяме сместа върху тестото и отгоре гарнираме с плодове според вкуса и наличностите.

Пицата се пече за 15-20 минути в добре загрята фурна на 170 градуса. Може да се сервира с течен шоколад или бита сметана. По-вкусна е леко охладена.

Ангелски кейкТой е лесен, с изкусителен кремав цвят и ангелски вкус. За него в голяма купа смесваме чаша брашно с четвърт чаша царевично нишесте и половин чаена лъжичка сол. В друга купа разбиваме с миксер 10 белтъка на стайна температура с две чаши захар до твърди върхове. Обединяваме внимателно двете смеси, като бъркаме с шпатула.

Печем в добре загрята фурна на 170 градуса до златист загар. Сервираме с ванилов сладолед, бита сметана и плодове. Снимка: iStock
Ангелски кейк

Той е лесен, с изкусителен кремав цвят и ангелски вкус. За него в голяма купа смесваме чаша брашно с четвърт чаша царевично нишесте и половин чаена лъжичка сол. В друга купа разбиваме с миксер 10 белтъка на стайна температура с две чаши захар до твърди върхове. Обединяваме внимателно двете смеси, като бъркаме с шпатула.

Печем в добре загрята фурна на 170 градуса до златист загар. Сервираме с ванилов сладолед, бита сметана и плодове.

Чийзкейк без печенеЧийзкейк без печене? Няма проблеми. За лесната му основа натрошаваме на много ситно пакет обикновени бисквити с 5 супени лъжици разтопено масло и малко лимонов сок. Разпределяме на дъното на форма за сладкиши. В купа разбиваме 400 грама рикота с 400 грама заквасена сметана и 200 грама захар. Разпределяме върху кората от бисквити. 

Украсяваме чийзкейка с плодове или плодово сладко и го слагаме в хладилник поне за няколко часа, но най-добре за цяла нощ. Сервираме с още плодове и сладко. Снимка: iStock
Чийзкейк без печене

Чийзкейк без печене? Няма проблеми. За лесната му основа натрошаваме на много ситно пакет обикновени бисквити с 5 супени лъжици разтопено масло и малко лимонов сок. Разпределяме на дъното на форма за сладкиши. В купа разбиваме 400 грама рикота с 400 грама заквасена сметана и 200 грама захар. Разпределяме върху кората от бисквити.

Украсяваме чийзкейка с плодове или плодово сладко и го слагаме в хладилник поне за няколко часа, но най-добре за цяла нощ. Сервираме с още плодове и сладко.

Шоколадов мус в три съставки300 грама шоколад – млечен или тъмен – се натрошават в купа. Към тях се прибавят 2 чаши заквасена сметана и пакт бонбони маршмелоу. Купата се слага в микровълнова печка и се пуска на висока степен за 3 минути или всичко се разтопява на водна баня. Разбъркваме, за да се хомогенизират съставките, и изсипваме в десертни купички.

Мусът се охлажда за няколко часа в хладилник и се сервира, украсен със сметана, плодове, бонбони или шоколадови парченца. Снимка: iStock
Шоколадов мус в три съставки

300 грама шоколад – млечен или тъмен – се натрошават в купа. Към тях се прибавят 2 чаши заквасена сметана и пакт бонбони маршмелоу. Купата се слага в микровълнова печка и се пуска на висока степен за 3 минути или всичко се разтопява на водна баня. Разбъркваме, за да се хомогенизират съставките, и изсипваме в десертни купички.

Мусът се охлажда за няколко часа в хладилник и се сервира, украсен със сметана, плодове, бонбони или шоколадови парченца.

Грилован ананасМожем да използваме както пресен, така и ананас от консерва. В купа или дълбока чиния смесваме 3 супени лъжици захар с 3 супени лъжици канела и 1 чаена лъжичка кардамон. Овалваме всеки резен ананас и гриловаме от всяка страна до карамелизиране на захарта.

Сервираме с ванилов сладолед или сметана и малко лимонов сок и лимонова кора. Можем да подправим ананаса и с мента преди гриловането. Снимка: iStock
Грилован ананас

Можем да използваме както пресен, така и ананас от консерва. В купа или дълбока чиния смесваме 3 супени лъжици захар с 3 супени лъжици канела и 1 чаена лъжичка кардамон. Овалваме всеки резен ананас и гриловаме от всяка страна до карамелизиране на захарта.

Сервираме с ванилов сладолед или сметана и малко лимонов сок и лимонова кора. Можем да подправим ананаса и с мента преди гриловането.

"Червено кадифе" в чашаВ голяма чаша за кафе слагаме 5 супени лъжици брашно, 2 супени лъжици захар, лъжичка сода и щипка сол. Разбъркваме и добавяме половин чаша прясно мляко, половин чаша крема сирене, малко червена сладкарска боя и малко мазнина – масло или олио. Печем в микровълнова печка на висока степен до бухване на сместа – около минута и половина до две минути. Снимка: iStock
"Червено кадифе" в чаша

В голяма чаша за кафе слагаме 5 супени лъжици брашно, 2 супени лъжици захар, лъжичка сода и щипка сол. Разбъркваме и добавяме половин чаша прясно мляко, половин чаша крема сирене, малко червена сладкарска боя и малко мазнина – масло или олио. Печем в микровълнова печка на висока степен до бухване на сместа – около минута и половина до две минути.

Диня в шоколадКак да направим динята още по-сладка? С шоколад! На водна баня разтопяваме 2 шоколада – млечни или тъмни – 2-3 супени лъжици масло. Режем динята на кубчета и потапяме всяко парче наполовина и подреждаме върху хартия за печене. Изчакваме глазурата да се охлади и хапваме. Снимка: iStock
Диня в шоколад

Как да направим динята още по-сладка? С шоколад! На водна баня разтопяваме 2 шоколада – млечни или тъмни – 2-3 супени лъжици масло. Режем динята на кубчета и потапяме всяко парче наполовина и подреждаме върху хартия за печене. Изчакваме глазурата да се охлади и хапваме.