

Тези красиви мини чийзкейкове всъщност са елементарни и дори нямат основа от бисквити. 300 грама леко размекнато крема сирене се разбива с миксер със 100 грама течна сметана и 100 грама захар (или мед, сироп от агаве, кленов сироп). Добавя се чаена лъжичка лимонов сок и екстракт от ванилия и сместа се сипва във формички. Оставя се за цяла нощ във фризера и на другия ден се сервира със сладко и пресни плодове.

Палачинките с крема сирене са по-дебели и пухкави и затова си вървят с изобилие от плодове, сладка, течен шоколад, мед и кленов сироп. За тях 150 грама крема сирене се разбиват с миксер заедно с 3 чаши брашно и половин чаша захар. После се добавят чаша мляко, 2 яйца, 2 пакетчета бакпулвер и половин лъжичка сода. Получава се гъста смес, от която в силно сгорещен тиган правим малки дебели палачинки. Сервираме с гарнитури по избор.

От крема сиренето се получава великолепен сладолед без яйца, който дори е подходящ за кето диетата. 300 грама крема сирене се разбива с подсладител по избор и според диетата – еритритол, мед, агаве или обикновена захар. Добавят се 2 чаши заквасена сметана и екстракт ванилия. Когато се получи пухкава хомогенна смес, се изсипва в голям съд и се прибира в камерата. От време на време сместа се разбърква, за да не стане на кристали. Сервира се с плодове.

Пакет бутер тесто и пакет крема сирене = великолепен десерт. В дълбока купа се смесват 300 грама крема сирене, 100 грама захар, пакетче ванилия и един жълтък. Към тях се прибавят плодове на вкус и според наличността, задължително нарязани на ситно. Бутер тестото се реже на правоъгълници и краищата им се подгъват. Центърът им се пълни с крема сиренето и тестото се намазва с разбит жълтък. Пекат се на 200 градуса до бухване на тестото. Гарнират се с плодове и се сервират.

Пакет от 300 грама крема сирене лесно се превръща в неустоим пухкав кейк. За него сиренето се разбива с 2 чаши брашно и 2 чаши захар. След това се прибавят едно по едно 6 яйца и, след като се усвоят от сместа, се изсипват 2 пакетчета бакпулвер и ванилов екстракт на вкус. Форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с пудра захар. Изсипва се сместа за кейка и се пече на 170 градуса до златисто. Оставя се да се охлади и тогава се вади от формата и сервира.

Елементарен, не изисква печене и не е прекомерно сладък. 300 грама меко крема сирене се разбърква с миксер с половин чаша течна сметана с висока масленост. Добавят се половин чаша захар и 5-6 супени лъжици качествено какао. Сладостта и горчивината на десерта могат да са според вкуса. Мусът се изсипва в чаши и се охлажда за няколко часа. Сервира се с плодове, шоколад или бисквити.

За тези симпатични бисквити дори не е необходим миксер. В дълбока купа се смесват 120 грама крема сирене, 120 грама масло, пакет бисквити Орео и една чаша брашно. Всичко се размесва до груба смес, в която си личат парченцата бисквити, и се оставя за около час, покрита с фолио. После се оформят бисквити и се запичат за кратко – на 180 градуса за 10 до максимум 15 минути.