Най-новият спот за прясно изпечено кафе в София носи името LATE Café & Roastery и на 1 октомври официално отвори врати в Paradise Center.
Българският бранд си поставя за цел да се установи на световната кафе сцена, а първият обект на LATE неслучайно е обозначен с номер 200 - идеята е, че с него се стартира обратното броене на мечтите брандът да се разрасне с поне 199 обекта и да се превърне в успешна българска верига и зад граница.
В центъра на тази мисия стои стратегия за популяризиране културата на хубавото автентично кафе. Култура, продиктувана от новата вълна на кафе консумация, която цели не просто да обслужи потребителя, а да го запознае отблизо с напитката - да му помогне да открие кафе нотките, пасващи на собствения му вкус, и да го образова за разликите между различните нива на изпичане на кафе.
"Да създаваш нова динамика в пазар, изпълнен с кафе култура, е освен предизвикателство и невероятен двигател за нашите амбиции. Кафе културата в световен мащаб преживява промяна поради климатичните условия и все повече тази суровина се превръща в гурме удоволствие, което ние персонализираме за всеки клиент, за да бъде консумирано и в домашния условия", разказва съсобственикът Роберт Сулпицио.
По думите му целта на LATE е да отговорят на растящата нужда от качествен продукт, като в същото време развиват кафе общността чрез обучителни курсове. Един такъв курс е приключил през изминалата седмица, при това воден от световния шампион по печене на кафе.
Гости на официалното откриване на Late Café & Roastery бяха познати имена като Поли Генова, Миро, Луиза Григорова, Рафи, Марта Вачкова и много други, които отблизо се запознаха с философията на мястото.
Домакини на събитието бяха Димитър Рачков и Бебо Халваджиян, като световният шампион по изпичане на кафе Alexandru Niculae разкри за присъстващите тайните на майсторски изпеченото кафе, въоръжен с машина от 60-те години с добавени термо-проби за прецизно изпичане.
Това е и почеркът на LATE Cafe & Roastery, където залагат на комбинация между винтидж машини и последен модел технология на приготвяне на кафе.
Минималистичният дизайн на обекта е дело на австрийския визионер Chris Precht и е комбиниран с висококачествено прясно изпечено кафе, което се приготвя в пекарната на заведението.
LATE в момента планира и отварянето на своите обекти 199 и 198. Планът е за разрастване с поне два обекта в София в рамките на следващата година.