Започват месеците на грил сезона, като не ни остава нищо друго, освен да се покажем като едни истински грил майстори.
Невинаги обаче имаме време да се справим перфектно с всички грил задължения, затова сме ви подготвили няколко трика, с които да спасите (до някаква степен) положението.
Бирата
Разбира се, започваме с най-предпочитаното питие на всяка една грил сбирка - бирата. Понеже ви обичаме, сега ще разкрием един ледовит метод за това как да не цакате гостите си с топла бира.
Остават 10 минути до пристигането на вашите гости, а бирата ви не е нищо повече от един топъл чай? Не се притеснявайте, а хуквайте към кухнята, където да потърсите голям съд, в който да налеете малко вода, малко кубчета лед и тук идва тънкият момент - да посипете всичко с една щедра шепичка сол.
Смесвате ценните съставки, поставяте смело бутилките или кенчетата в животоспасяващия съд и не правите нищо друг, освен да чакате. Ледът, солта и водата си знаят работата.
Перфектен грил от перфектен грил майстор
Вкусно приготвените грил ястия са основният показател за отлично справилия се грил майстор. Независимо от развоя на мероприятието, гостите винаги могат да останат със страхотни чувства, когато са се насладили на едно невероятно грил ястие.
За вкусно приготвения грил месото винаги трябва да бъде сочно и крехко. Дори да сте забравили предната вечер да го мариновате с тайните си съставки, винаги можете да спасите положението, като използвате какво? Пак лед, разбира се.
Да, замразеното кубче вода намира приложение дори и при гриловането на различни по вид месни продукти. Единственото, което трябва да направите, е да поставите малко ледче върху вече разположената върху скарата пържола, кюфте, кебапче, шишче или с каквото сте си наумили да гощавате вашите скъпи гости. Ледът отново си знае работата, като успява с лекота да премахне лошата сухота и жилавина от всяко едно гурме ястие.
За да не прибягвате всеки път до използването на лед за приготвянето на вкусен и сочен грил, може да разчитате на Лидл България, които предлагат винаги сочни, крехки и качествени грил продукти, с които неминуемо ще завъртите ума на гостите.
Още малко хитринки
Преди да се разделим, не ни остава нищо друго, освен да споделим с вас още някоя и друга хитринка за перфектното грил изживяване.
Залепване на месото - вместо да използвате традиционното смазване на скарата с олио или животинска мас, може да използвате един сигурен и изпитан био метод. Разрежете наполовина един суров картоф, набучете го на вилица и минете по целите нажежени железа, след което повече няма и да се сетите за досадното залепване.
Почистване на скарата - отново ще използваме народна техника, като сега за тази цел няма да разчитаме на магическите свойства на картофа, а ще се доверим на един друг основен зеленчук - лука. Разрязвате на две, набучвате на вилица и минавате по силно замърсените зони върху скарата.
Спокойно, лукът е истински професионалист в почистването, така че действайте смело.
Перфектната коричка - няма как да не впечатлите всички ваши гости, ако успеете да направите сочно изпечено месо с невероятно вкусна коричка. За целта не ви трябва нищо друго освен ябълков сок. Да, преди да ги поставите на скарата напръскайте умерено с ябълков сок всички ваши месни продукти и само наблюдавайте как те се превръщат в истинско произведение на грил изкуството.
Bon appétit!