Французите получават два часа обедна почивка, за да се нахранят както трябва
Най-разпространената причина за добрата форма на французите е червеното вино, което ние смятаме за нещо умерено греховно.
Вкусът, ароматът и удоволствието от храната са централен компонент от френския начин на живот.
Вечер, след като свършват работа в 19 часа, те сядат семейно за лека вечеря - супа, може би, или хляб и сирене, малко шунка, отлична багета, която е зърниста и прясно изпечена на отсрещната страна на улицата, минути преди да бъде изядена.
Във Франция доматите имат вкуса на августовския селски домат, но са достъпни целогодишно
Френските работодатели са задължени да осигуряват на служителите си "реална храна" всеки работен ден.
Северноамериканските предпочитани видове се селектират и развъждат за издръжливост при дълъг превоз и за по-добър визуален маркетинг, а френските плодове и зеленчуци се селектират и отглеждат за вкус.
Има само една храна, която се прави по-добре в САЩ и Канада: телешкото.
Френските десерти са направени ръчно с приятно смесена текстура, а не са огромни парчета клисава каша, покрита със захар и мазнина, като американските къпкейкове.