Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Бароните на апетитната кухня - секси готвачите, които вдъхновяват телевизията

Как професията зад печката стана секси Снимка: Netflix
Как професията зад печката стана секси

Ако навремето кулинарните предавания се гледаха основно за научаването на нова рецепта за кекс или някоя хитринка като как да запазим хляба от плесен и да избегнем бучките в нишестето, то днес причината за увлеченията по видеата от кухнята е друга - секси готвачът.

Със сигурност сте ги виждали в Instagram, Facebook и TikTok, тъй като те държат част от най-вайръл съдържанието в социалните мрежи.

Демонстрират как се приготвя прясна паста или брауни, което е експлозия от вкусове, и небрежно обясняват някои от най-сложните техники за готвене.

Тези главни готвачи напълно са се отърсили от образа на мъжа с качулатата шапка, черпака и биреното коремче, който се суети зад кухненския тезгях. Те никак не приличат на своите предшественици, защото обичат хубавата храна, но фигурата им не го издава.

Те са главни готвачи и инфлуенсъри, които доказват, че сексът продава даже в ресторантите. Изместили със сексапила си барманите и сервитьорите, приятните за гледане и добре сложени главни готвачи са новата тенденция, по която стрийминг платформите също се обсебват.

Последният писък на тази мода дойде от стрийминг услугата Hulu и вторият сезон на сериала им The Bear ("Мечката").

Снимка: Hulu

Историята се заплита около младия, стегнат и симпатичен Кармен Берзато (Джеръми Алън Уайт), който се настанява в Чикаго, за да завладее града с наследствената рецепта за италиански сандвич с говеждо на семейството си.

Наравно с новия бизнес Кармен се бори с дълг от 300 000 долара, наследен от самоубилия му се брат Майки, както и с персонала в заведението, който е готов да го изяде жив.

Героят посреща торбата с проблеми, изваждайки на преден план качества, които доскоро се смятаха за твърде женствени: уязвимост, чувствителност, нужда да споделиш тревогите си пред някого.

С герои като Кармен на екрана тези естествени човешки емоции бавно разрушават шаблона, че преживяването им върви заедно с носенето на рокля. И изпращат към миналото непоносимия характер на главния готвач с характер на Гордън Рамзи.

Снимка: Netflix

Персонажът на Джеръми Алън Уайт обаче не е само мил и добродушен талант в кухнята, потиснал егоманията си, а и човек, който се грижи за външния си вид. Няма го отпуснатото коремче и надутите бузи, които дават знак, че прекарва времето си сред храна.

А това е една от най-сериозните бариери за преодоляване в днешната Instagram епоха - да готвиш добре, но да изглеждаш като Аполон.

Тон за тази песен даде френският актьор Лукас Браво, който играе Габриел в сериала на Netflix "Емили в Париж". И той по цял ден е затворен в кухнята, и той готви така, че коленете ви да омекнат, но явно не хапва често от гозбите, излизащи от печката му, защото е в умопомрачително перфектна форма.

Преди да сте казали, че тези образи на секси готвачите са дело на някоя "мръсна" женска фантазия, намерила как да събере отмяната в кухнята със стандартите си за алфа мъжкар, ето ви и порция от реалността.

Някои от най-следените профили онлайн са на готвачи, които могат да позират както за готварска книга, така и по бельо за адвент календар.

Да започнем с едно от най-известните имена - роденият в Перу Франко Нориега с над 1 милион последователи в Instagram.

Започнал като плувец, преместил се през 2007 г. в Ню Йорк, за да пробва късмета си като актьор, но изваяната му физика го отвела до модните подиуми за ревюта на Calvin Klein, Hugo Boss, Louis Vuitton.

През 2010 г. Нориега стана известен с YouTube канала си, където приготвяше различни ястия полугол. През 2015 г. той завърши международно кулинарно училище, а през 2017 г. отвори първия си ресторант.

Не по-назад остава майсторът-сладкар Седрик Гроле, който замества част от най-вкусните лакомства в Париж. Пред бутика му за сладки във френската столица редовно има опашка, като някои от хората предварително са си запазили неговите бисквити за 50 евро и изработени по поръчка тарталети за 80 евро.

Седрик има над 7 милиона последователи в Instagram, където редовно демонстрира как приготвя апетитните сладкиши. А ако имате късмет и случайно се намирате в Париж, може да уцелите и някоя от неговите спонтанни почерпки.

С привлекателен външен вид и поведението, което рязко контрастира на големите бизнесмени, секси готвачите са новите пазители на женските еротични фантазии. И това им се отплаща отлично във финансов план.

В годините, когато луксът стигна кухнята и небцето ни търси все по-фино приготвени ястия, те стоят на върха сред тенденциите, като ви учат, че най-великото умение на света е да ядеш, без да напълнееш.

 

Най-четените