Хлебни изкушения за вечеря

Вечер след работа се прибирате и вместо да се разложите блажено на дивана, трябва да готвите вечеря - за себе си, за половинката или за цяло семейство с деца и прилежащите домашни любимци. Каквото и да си говорим, досадно е.

И най-вече - не е задължително, особено ако домакинството ви е по-малко. Това е тънкият момент - има някои специфични "хакове", които да ви помогнат за никакво време да приготвите вкусна и засищаща вечеря, при това за добра цена.

И всичко опира до хляба!

В пекарната на BILLA човек може да открие винаги топъл хляб, който се пече на всеки 30 минути. А ще се изненадате колко много неща могат да се решат с помощта на топъл хляб с хрупкава коричка и малко фантазия.

И да, сандвичите са добър избор за вечеря. Макар в много от случаите да говорим за тях като за бързо решение в последния момент, те могат да бъдат всъщност истинско произведение на кулинарното изкуство. Разбира се, преди всичко, трябва да имате подръка истински хубав хляб - нима може да има вкусни сандвичи без добър хляб?!

За щастие пекарната на BILLA е на една крачка разстояние. Хлябът се изпича от сертифицирани пекари, а извадената продукция задължително минава през качествен контрол.

А след като качественият хляб е подсигурен, идва и нуждата от идея. Нещо, което да може да те нахрани добре и едновременно с това да е безумно вкусно. Имаме няколко предложения:

Сандвич "Монте Кристо"

О, да! "Монте Кристо" за сандвичите е това, което Майкъл Фелпс е за плуването – абсолютен шампион. За този сандвич съществуват редица вариации на рецептата, така че можете да приложите въображение и да дадете нещо от себе си.

В основата си това са филии хляб с масло, майонеза (и евентуално горчица), сирене и шунка, които са потопени в смес от яйца и мляко и са леко запържени до придобиването на приятен златист вид и божествен вкус.

За един сандвич ви трябват три сравнително тънки филии от същия този мек, топъл хляб, който сте закупили преди малко от BILLA. Едната се намазва с масло, втората с майонеза, третата с горчица (или пак с майонеза или с топено сирене – ваш избор).

Върху първата филия слагате 1-2 тънки резена сирене гауда (или кашкавал), а след това и парче шунка (или някакво пушено месо), след което захлупвате с втората филийка с намазаната й част надолу. Върху ненамазаната част слагате пак масло, после гауда и месо. Накрая захлупвате с третата филийка.

Междувременно в една купа разбивате две яйца (по-големи) и доливате с 1/4 чаена чаша мляко и сол на вкус. Получените сандвичи разрязвате на две през средата и им забождате по една клечка за зъби, която да държи конструкцията цяла, и ги потапяте хубаво в купата с яйцата, за да попият.

Сандвичите се запържват за от 3 до 5 минути, колкото сиренето да се разтопи, а яйцата в хляба да стегнат. Всичко това ще придаде на вашите "Монте Кристо" още един глас в симфонията от вкусове. Не се притеснявайте да експериментирате с вариации на сандвича – никой няма да се оплаче, когато кажете какво ще има за вечеря.

Прост, но великолепен – сандвич с песто и бекон

В BILLA този месец акцентират на хлебче от пшенично брашно с вкусни гръцки маслини, което се вписва перфектно в концепцията за този сандвич. Хлябът се разрязва на две парчета, които се намазват обилно със сос песто и помежду им се поставят 1-2 парчета вкусен бекон. При добро желание можете да сложите и малко кашкавал или гауда, а дори и парчета домат, но великолепието на този сандвич е в неговата простота.

Вариантите тук са два – или да сложите сандвича за няколко минути в тостера, или да го пъхнете в микровълновата. Тук препоръчваме по-скоро варианта с микровълновата, тъй като той запазва хляба пухкав и с нежна, лесно чупеща се в устата коричка. За 2 минути в микровълновата беконът е изпуснал от соса си, който се е слял с пестото в една комбинация, която може да ви накара да пуснете сълза от умиление.

Ако добавите към този микс и една студена бира, ще прозрете защото всички казват, че щастието е в малките неща.

Заложете на въображението си - Мини пици с хляб

Това е от онези рецепти, в които към пресния хляб можете да добавите различните продукти, останали в хладилника, и от това да създадете за семейството нещо вкусно и приятно, което да задоволи и най-претенциозните вкусове.

Хубавото в случая е, че можете да експериментирате смело. Основните продукти, които ви трябват, са хляб (разбира се), лютеница (или гъсто доматено пюре), настърган кашкавал и каквото реши главният готвач - в случая вие. Всяка филийка хляб може да се превърне в различна пица – с маслини, чушки, месо, колбас, варено яйце, топено сирене, кисели краставички и въобще с каквото разполагате.

Избягвайте само продукти, които ще имат нужда от твърде сериозна термична обработка. Идеята на тези пици е съвсем за бързо да минат през печката (за 10-20 мин. при ниска температура като за сушене) или през микровълновата (2-3 мин.), колкото кашкавалът да се разтопи, а продуктите да се позагреят. Целта е за отрицателно време да приготвите нещо вкусно.

Хубавото на тази рецепта е, че тя може да отрази личния вкус на всеки. Най-простата вариация е филийка мек хляб (или някое прясно изкарано от фурната на BILLA земелче, разрязано напречно през средата), лютеница, настърган кашкавал, парченца кренвирш, нарязан на кубчета, и няколко нарязани маслини. След две минути в микровълновата това ще представлява ухаеща на щастие и спомени от детството вечеря.

И това, разбира се, са само три различни предложения. Реално, в рамките на половин час, та дори и по-малко вие и вашето въображение можете да измислите редица забавни и вкусни комбинации, които да направят вечерята вкусна, интересна и ненатоварваща.

И за целта са ви нужни само въображение и хубав хляб – пресен, хрупкав и изваден съвсем скоро от фурните на BILLA. Служителите на компанията постоянно усъвършенстват своите умения, така че собственото производство на BILLA да се осъществява качествено и по висок стандарт от сертифицирани майстори пекари.

Крайният резултат е топъл хляб от BILLA пекарна, в чиито чудесен вкус можете да се убедите още тази вечер с някоя от рецептите, които ви предложихме.

Новините

Най-четените