Ани и 10 гениални кадъра

Новият календар на Pirelli изуми доста хора с решението на компанията да поеме в съвсем нова посока, която легитимира силните, умните и успешни жени, донякъде за сметка на красотата - или поне така разчетоха новата галерия от снимки мнозинството от хората.

Календарът, който има 50-годишна история, някога беше запазена зона за вкусовете на богатите, властните мъже от елита, а сега пропагандира нова форма на възприемане на жените, което плаши доста от феновете на голите женски форми, които дори си "поискаха обратно" красивите мацки.

Зад обектива и в новата кампания седеше Ани Лейбовиц, която несъмнено е сред най-добрите модни фотографи, известна със стотиците си интригуващи снимки на знаменитости.

Всъщност тя е и единствената жена в половинвековната история на Pirelli, която е имала честта да снима жените за престижния календар.

Лейбовиц не е чужда на провокациите още от ранните корици, които снимаше за Rolling Stone, през времето, когато беше официалният фотограф на британската група The Rolling Stones, до знаменитите й корици за Vanity Fair.

Вижте в галерията десет снимки на Ани Лебовиц, които провокираха света и поп-културните норми още преди новия календар на Pirelli.

Новините

Най-четените