Олигофрени, разбира се!

Та значи, олигофрен в България е човек, който задава въпроси.

Човешко е да питаш, мамка му! А и въпроси се раждат, колкото поискаш.

Особено около новото чудо на футбола ни Лудогорец, след чиято поява... май не остана футбол у нас. По-слабо първенство не сме имали от години, а основните, традиционни, обичани и вечно амбициозни отбори са в състояние на будна кома.

Как се навързаха нещата, а? Съвпадение?

Точно както "олигофренът" и репортер на национална телевизия по съвпадение попадна във водовъртежа на най-важното за държавата събитие на 2015-а, на което имаше повече министри от празненствата на 3 март.

Голямата саможертва на премиера, летял с военен хеликоптер до Разград, "за да уважи хората" - по думите на Домусчиев, си заслужаваше един олигофренски въпрос:

Добре де, не можеше ли да се метне на хеликоптера преди 10 дни и да иде до Стара Загора, където бе потвърдил участие в откриването на европейското за юноши. Събитие, доста по-значимо за България и футбола, от откриването на една трибуна. Все пак - на един отбор, който е частен, а не на форум на УЕФА, с чиято организация от година се ангажираха няколко общини, клубове и футболният съюз.

И този въпрос е олигофренски, знаем.

И другият - защо президентът на БФС не изминава краткото разстояние от ресторанта "При бай Гошо", където редовно обядва дълго (по половин ден), за да гледа наживо един мач на Левски, ЦСКА или някой столичен отбор? Защо не отиде до Пловдив, примерно за откриването на прекрасната база в Коматево преди 2 години?

Но за трибуната "Моци" не може да пропусне. Чак ангажимент в чужбина си е отложил. Ние на мач общо взето го виждаме само в Разград...

Финансовият министър пък може би гледаше новия сектор с такова възхищение, защото калкулираше как 4 милиона лева държавни пари отидоха в него. Да, точно така - отпуснати като целеви средства на община Разград.

Е какво излиза? Олигофрените се чудят как целият футболен и държавен елит е събран да гледа шоуто на Моци и Цеца, а когато питат нещо, излизат... олигофрени.

Ами да - такива са. Сами си го направиха, след като от 4 години толерират тоталното самозабравяне на един човек и клуба му - на терена и извън него.

Защо питате, олигофрени? Нещата са ясни.

#2 zaza 16.05.2015 в 11:08:50

Някои журналисти просто прекаляват. А други си го признават "Да задам един олигофренски въпрос, един дебилев нъвпрос, вярно ли е..." С.Диков grin emoticon При такова ниво на журналистите, такова ниво на отговорите. Ще питаш шампиона защо има два празни реда grin emoticon Питайте "великите" червени и сини защо са им празни стадионите и до кога ще са над закона. Когато нямаш пари и работиш на загуба - изчезваш. Дано да освободят и името на Апостола, че стига са го петнили.

#3 partci 16.05.2015 в 11:22:53

Най-сетне да прочета една смислена и аргументиана позиция по темата. Тролчитата да го джвакат.

#4 Бойчев 16.05.2015 в 11:28:04

Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София, България.[1] Майка му е дългогодишен директор на завод „Балкан“ в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира чрез фонд „Напредък“, основан от него и брат му Георги. Благодарение на майка си, ненавършил 30 години, Кирил вече участва в приватизацията чрез фонда си „Напредък“. През това време той има кратък бизнес с разстреляния по-късно бивш шеф на Локомотив (Пловдив) - Александър Тасев. По време на масовата приватизация фондът „Напредък“ купува мажоритарни дялове в ловешкия завод за велосипеди „Балкан“, „Плевенско пиво“ и редица други предприятия.[1]

#5 Бойчев 16.05.2015 в 11:29:20

Биографията му като на Пеевски.Кой ги създаде?

#7 Сърце Червено 16.05.2015 в 12:50:45

Какво да коментираме човек който избра Цеца пред Пинк Флойд?

#8 Nablyudatel 16.05.2015 в 14:31:37

Странна седмица. Подхвана я премиерът с типичната си недискретна бележка към БТВ, нещо в стил "не спазихте уговорката"... поде я генералният директор на БНР с пренебрежителното си отношение към журналистите, които създават онова, което наричаме радио, национално радио... И бравурно я приключи институционализиран богаташ (нищо против богатите хора, но винаги съм си мислила, че в богатството също трябва да има баланс- между образование и пари). Нищо чудно. С прислугата не винаги се отнасят галантно. През последните години значителна част от журналистите по странен начин осребряват правото си да ги публикуват или да ги "показват по телевизора"...Не ходят на пресконференции, на които не се раздават подаръци, охотно приемат платени пътувания (я с министри, я с корпоративни партньори), сластно ухажват рекламодатели или пък рекетират потенциални такива. Когато превърнеш професионалното достойнство в разменна монета, винаги рискуваш, че рано или късно цената може да падне. Да падне толкова ниско, че публично да те нарекат така, както те наричат в разговорите помежду си... същите тези видни държавни мъже и дами, бизнесмени и културни функционери. И вината е на първо място в така наречените журналисти. За съжаление в подобни кризисни за професията ситуации е време да се замислим за възприетите професионални стандарти, етични кодекси и други, които у нас се ползват преди всичко за декорация. Смисълът на тези правила е да гарантират респекта и уважението към медиите и журналистите. Иначе ще продължаваме както досега - масово с лекота да ни пробутват прессъобщения, ПРски съвети и директни указания, за журналистика. Олигофренско усещане.

#10 Илия 17.05.2015 в 09:43:29

Домусчиев е доказано интелигентен и умен - фактът, че успява заедно с бизнеса, в който дава работа на стотици хора, да поддържа и управлява и футболния отбор , го потвърждава. На моменти журналистите задават заядливи и тъпи въпроси и се чудя как в тези случаи хората като него се удържат да не ги напсуват! Дребните завистливи душици, които го плюят не могат да му се нанесат и на малкия пръст!

#11 Winora 17.05.2015 в 10:48:16

Илия, добре дошъл във форума. Регистрирал си се тъкмо навреме. Браво.

#13 Georgi Rangelov 17.05.2015 в 13:30:48

Без съмнение поведението на Домусчиев е просташко и неоправдано. Не мога да разбера какво го накара да реагира толкова невъздържано на един съвсем нормален, неособено провокативен въпрос. В крайна сметка добре известно е, че Лудогорец не може да се сравнява със софийските „грандове“ по брой фенове, още по-малко ако говорим за наистина верни фенове. От друга страна авторът намеква, че Лудогорец е виновен за проблемите в българския футбол. Това е абсурдно. Появата и бързото и издигане на отбора са симптоматични за състоянието на А група, но не са причина за него. Виновните са в БФС. И да осъзнавам, че Домусчиев е част от БФС, съответно от проблема. Но той е там отскоро, тъй че да се преструваме, че той е злодеят, който „ни развали футбола“ е меко казано детинско. Що се отнася до въпросите на автора, почти всички имат очевиден отговор. Защо премиерът отиде на мач на Лудогорец, а не на младежките национали? Защото политиците обичат да се асоциират с успех, а не с провал. Нашите момчета взеха точно 1 точка в групата си. Борисов не би искал на някого да му хрумне, че премиерът слънце има вина за това и по тази причина стои по-далеч от тях. Защо Боби Михайлов не ходи на столичните дербита? Защото не иска да го замерят с твърди предмети и да слуша обиди по свой адрес.От десетилетия в агитките на Левски и ЦСКА се говори за синьо/червено БФС и вината за провалите им се хвърля на официални лица. Обяснимо се е натрупала опасна доза омраза. Не казвам, че тези постъпки са правилни, просто че са обясними и без конспиративни теории.

#14 Govedo13 17.05.2015 в 14:59:53

Олигофрена аФтор, да вземе да изчисли колко хора в България работят за братя Домусчиеви, колко данъци плащат Домусчиеви годишно и съответно колко значими за за държавата? Нормално е един човек като Домусчиев да е ухажван от държавните служители, нали такива като него им плащат заплатите.

#15 mima 17.05.2015 в 15:28:08

Не че искам да оправдавам Домусчиев, но повечето журналисти са си откровени олигофрени! Специално за този нищо не мога да кажа, но пръстите на ръцете и краката няма да ми стигнат да изброя всички български журналистчета, които се имат за нещо, а са кръгла нула.

#16 mima 17.05.2015 в 15:32:42

Дочу се, не знам дали е истина, че въпросното журналистче било задало един куп въпросчета преди избухването на Домусчиев. Обаче обективната телевизийка БТВ била съкратила репортажа само до последния въпрос. Това наистина може да обясни избухването на иначе доста сдържания човек.

#18 Georgi Rangelov 17.05.2015 в 18:36:50

@Govedo Всичко това няма отношение към темата. Колкото и да си преуспял, това не те освобождава от задължението да спазваш известни норми на приличие. @mima А има ли някакво запис, който да го показва това?

#19 edin slep 17.05.2015 в 19:12:52

И да и не. Домуза се изказа като селяк - да. Домуза е в близки отношения с Геройко - да. Левски и ЦСКА са слаби - да. Получиха по някое рамо от БФС - да. И Левски и ЦСКА са получавали помощ от БФС - да. Лудогорските пилета направиха хубави мачове в ШЛ - да. Когато нашите (Левски) след като бяха играли хубави мачове в ЛЕ имаха мачове в ШЛ, само дето не целуваха терена с почит. Голямо шубе бе, но пилетата не се плашиха, играха мъжката и се запомни. Първенството ни не е толкова слабо, просто Левски и ЦСКА са зле, а чорбата е зле тази година - те си знаят защо. Левски е зле, но не чак толкова - играят прилично с новия треньор. На колко стадиони има семейства с деца на мач? Аз съм ходил на такива мачове като дете, а сега не смея да ида с жена ми на Герена, защото не знам какви идиоти ще има и то нашите и от чуждите. В Разград има, там и лумпени няма - т.н. агитки. Ние си изпуснахме титлата не отдавна, като не бихме Славия, ако си ги бяхме били лудогорци щяха да са на второ място - ние сме си виновни, нито БФС, нито Домуза. Олигофрен е Домуза, защото обижда, но направи стегнат отбор, който радва с игра. Хайде да не се лъжем - най-добрия отбор тук след звездния отбор на Левски с Мъри преди 10 години.

#20 straight 17.05.2015 в 23:27:54

В Англия, президентът на един футболен клуб подаде оставка след масиран обществен натиск по повод едно направо безобидно изказване, разтълкувано като расистко. У нас пряка обида не се брои за нищо. А спортните журналисти, в огромната си част, са лешояди, ако не олигофрени.

Новините

Най-четените