Топ 10 излагации на български отбори в евротурнирите

Едва ли ще ви изненадаме със следната прогноза: тази година ще останем без отбор в евротурнирите още докато в нормалните футболни страни водят предсезонна подготовка.

Случи се така, че най-новият евроидиот по нашите ширини Лудогорец спечели тази си "титла" след две загуби от молдовския шампион Милсами - втората от които на теренче за стандартите на нашата "В" група.

Случаят е идеален повод да си спомним - къде с гняв, къде със злорадство, къде с умиление - за големите изцепки на българските футболни отбори в европейските турнири. Понастоящем клубовете ни са в период на велики географски открития и благородно отстъпват пред нечувани формации от държави, в които футболът изобщо не е водещ спорт.

Все по-често ни отстраняват тимове, чиито имена трудно успяваме да произнесем. Чак ни става гузно, задето не толкова отдавна се подигравахме на ЦСКА за отпадането от Тулуза, или на Левски за отнесения бой от Дебрецен.

Днес столичните грандове изглеждат на хиляди километри от това изобщо да играят с тимове от подобен калибър.

Но техните издънки в Европа, както и тези на Литекс, са достатъчно много, за да се осмелим да ги подредим в класация от първо до десето място.

В съвсем субективното подреждане сме се водили по следните критерии:

-коефициент „световна неизвестност" на противниковия отбор;

-очевидно подценяване и несериозно отношение от страна на родните футболни звезди;

-безобразно и безотговорно допуснати обрати в резултата.

#3 Ленивец 23.07.2015 в 14:28:26

Няма ги Олимпия 2 пъти и най-вече Тампере.Торпедо не бих го нарекъл излагация-голяма рядкост е да бием който и да е руски отбор.

Новините

Най-четените