Протестите в защита на доктор Димитров от Пловдив продължават

И днес продължават протестите в подкрепа на доктор Иван Димитров от Пловдив. Освен в Пловдив, демонстрации ще има и в Стара Загора, както и днес следобед пред Съдебната палата в София.

Припомняме, че д-р Димитров е задържан в петък за 72 часа по обвинения в убийство на Жоро Джевизов, по прякор Плъха. Той е открит мъртъв на 2 март на капака на кола като се предполага, че е нахлул в дома на медика и се е опитал да го обере.

По това време в апартамента са били съпругата на Димитров и двете му малки деца. По тази причина според хората, които излизат в защита на доктора, той се е опитал да предпази семейството си, след като е бил нападнат с нож.

Освен това се предполага, че изстрелът е бил произведен с незаконен пистолет, носен от втори нападател. Към момента от МВР не потвърждават тази версия. 48-годишният Димитров не притежава разрешително за оръжие.

От своя страна убитият Джевизов е с девет присъди за кражби. По закон наказанието, което може да получи лекарят, е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Протестиращите обаче настояват за либерализиране на законите за самозащита и за притежание на лично оръжие, както и за незабавното освобождаване на Димитров.

#2 follow_the_cash_flow 05.03.2018 в 14:42:32

Нищо не е сигурно и ясно като информация. Уж бил влезнал вътре и го нападнал с нож, пък е намерен на улицата, прострелян в сърцето... защото крадял фарове.... Мътна история. Включително и възможен вариант, все още да ...скалъпват някаква история, обстоятелства и веществени доказарелства, докато е в ареста.....

#3 Виктория Пенелопова 07 05.03.2018 в 15:31:01

Типично за форумни мишки - правят се на много отворени, вместо да изразят позиция - ХАРЕСВА ЛИ ВИ, РЕЦИДИВИСТИ И МАРОДЕРИ ДА ВЛИЗАТ ПРЕЗ НОЩТА В ДОМА ВИ?? Да крадат и да убиват?? Това е въпросът, а Докторът ще си носи кръста. Аз, лично, моите приятели и семейство ще помагаме с каквото можем. Утре може да е всеки, това трябва да е ясно.

#4 follow_the_cash_flow 05.03.2018 в 15:48:52

Аз съм за промени в наказателния кодекс при защита на собственост и семейство. Може и да се получи по този повод. Ама, не е ли малко тъпичко, като въобще не е сигурно че е имало влизане в дома на доктора? А къде е застрелян тоя? На улицата ???

#7 follow_the_cash_flow 05.03.2018 в 19:13:07

Абе... противоречиви данни има, че е бил баш на улицата застрелян. Не че защитавам някой, ама не е чиста тая работа. Прилича на действие под емоции Уж и записи от камери имало...

#8 Виктория Пенелопова 07 05.03.2018 в 21:07:38

Ама, Дедо, какви цигански махали, бе човек - това е почти центъра на Пловдив, под прозорците на областния управител! До Столипиново са сигурно 7-8 километра. Кво чини този мангал там в 2 през нощта? Е, затова се дразня на разни, дето се правят на "справедливи" - на улицата било, не било на улицата, емоции било....Мнооого ми се иска те да се изправят очи в очи със следващия плъх, да ги видя как ще напълнат гащиге и сигурно сами ще му предложат да си изнесе каквото иска.

#9 Spider 05.03.2018 в 22:07:51

Лелче, успокой се. Какво стана с милиционерите, направиха ли си разследването, намериха ли записи от камерите,разпитаха ли семейство, съседи, минувачи... Всички искат ред и законност в тая държава, ама дайте да дадем първо някакъв шанс на МВР да си свършат работата, заплатена от нашите данъци. Пък ако по стар обичай са се осрали, тогава да протестираме.

#12 follow_the_cash_flow 06.03.2018 в 00:19:19

Поне си е ясно че българите сме си монокултурни шовинисти и едва ли някога ще имаме проблеми с 'мултикулти' и емигранти. Също, може да прецизират и либерализират законодателството за случаите на самозащита. Дотук добре. Обаче - тая работа, за конкретния случай, не е у ред. Може и да бъркам, ама това надушвам. Някой нещо лъже. Има разминаваща се информация. Много вероятно е този да е бил застрелян на улицата, с безаконно оръжие. Въобще да не е имало взлом, и дори тези да са се познавали. Работата бе е чиста. Също, лично на мен ми е ниско нивото на това, което се случва. Фактите относно това, за което се протестира, хич, АМА хич не са ясни ;). Поне е проверка за инстинктите ни за самосъхранение и първосигнални реакции. Вероятно няма да се затрием като народ, току-тъй .

#13 Spider 06.03.2018 в 07:27:06

Дедо, съгласен съм с частта за 72-та часа. Също така подчовеците с политкоректно наименование "роми" съвсем не са ми приятни в сегашния си вид. Когато спрат да се сношават с кръвни роднини, почнат да плащат данъци и спазват закона, тогава могат да са хора. Проблема е, че всеки Ганьо и всяка Ганка луднаха, като чуха че доктор гръмнал циганин-обирджия, и са затворили доктора. Е обясни им как в една нормална държава един заподозрян в убийство трябва да бъде арестуван, данните му да бъдат въведени в системата и т.н. Дали ще е доктор, поп, мангал, всеки е равен пред закона. И органите на реда решават колко да го държат. Вярно, няма да хване гората, и тук се съгласявам с теб. Ама Ганьо и Ганка мразят мангалите, и са гледали много пъти От Местопрестъплението, и са компетентни, че доктора е светец. И аре на протест, и за какво точно ? Да пуснем доктора. Е аре да видим за какво е виновен, дали е виновен, лекар е, а не овчар, така че знае да си наеме адвокат и да се защитава. Протеста е излишен на този етап, и само нагнетява положението. Пак казвам - ако се осерат милиционерите, тогава да се протестира. Какъв е смисълът сега ?

#15 Nemain 06.03.2018 в 09:25:25

Spider, в родния ми град двама плъхоци изнасилиха и убиха възрастна жена в дома й, за да й вземат петте лева. На следващия ден вече се разкарваха по улиците, все едно не е било. Хората не протестират срещу справедливостта, а срещу това, че тя не е еднаква за всички. Ако намерят доктора за виновен, ок, нека лежи, но искам същото да важи за всеки, ако се докаже, че е извършил престъпление. Щом толкова ни набиват в канчетата, че тези плъхове са хора, нека законът важи и за тях.

Новините

Най-четените