Голата истина

Лежите си на плажа, бризът подухва леко, пред вас се шири морето. И изведнъж чифт гърди минават под носа ви, а до тях мъж по... адамово облекло. Чувате детето от съседната хавлия да пита на висок глас: „Мамо, мамо, този мъж защо има хобот там долу?"

От другата страна са те - любителите на свободата и на необременените тела без дрехи. Особеното общество на нудистите, които по принцип си се събират на определени места от години и изобщо не държат някой зорко да ги наблюдава и да оценява или съди как изглеждат.

Така голите хора и тези по бански се събраха на плаж "Делфин", близо до Ахтопол. До тази година малкото плажче е било сбор на нудисти, но през май е отдадено на концесия. Новият собственик е сложил чадъри и шезлонги, които обаче предлага само на облечени, изтиквайки любителите на свободата в свободната зона.

Всеки вярва, че това е неговият плаж - традиционните туристи, които не са фенове на голите хора и нудистите, които не искат "трикотажни туристи". Едните се опасяват за морала на децата, а другите си искат свободата на хора, чието потомство е израснало тъкмо в голотата на този плаж.

Накрая с каузата на нудистите се нагърбиха социалистите, во главе с Петър Кънев, който сметна, че "десетки поколения нудисти си изкарваха лятото там". Най-вероятно депутатът счита, че нудизмът е познат по нашите ширини още преди Възраждането, когато никой не е и сънувал да ходи на плаж.

Проблемът на Делфин е, че и двете групи не са склонни на никакви компромиси, а по законов път няма как да се стигне до справедливост, защото нудистките прояви на плажа не са споменати в нито една наредба или закон. Нудистите могат да бъдат ударени единствено по определението "непристойно поведение", което е доста разтегливо понятие - моноконите и прашките също спокойно попадат под този знаменател.

Макар и без одобрението на всички, все пак и нудистите имат право на свое кътче, където да се развяват свободно. Те обаче трябва да приемат, че тази година има и други туристи, които не държат да гледат голи хора. И че който е инвестирал в концесията, едва ли го е правил в името на Адам и Ева.

Най-добрият арбитър в този сложен спор биха били министър Ангелкова в компанията на стожера на Черноморието Валери Симеонов. На смени двамата ще пребивават ту в единия, ту в другия лагер. Ангелкова ще развлича облечените плажуващи, докато Симеонов обяснява на нудистите как да въплътят голотата си в нещо полезно - правенето на трето дете например, за което той ще има грижата.

#1 dedo adji 17.07.2017 в 23:52:36

.... десетки поколения нудисти .... Какво се чудите? Макар, че комунистите не признават историята преди 1891г, случва се и партиен секретар да се спъне в истината. Сектата на адамитите е била широко разпространена в средновековна България още през 14 век, 600 години преди шведите да започнат сексуалната революция и Луи дьо Фюнес да ги преследва. Попадали са ми и брошури от 30-те, в които, без да се рекламира нудизмът се агитира за природосъобразен начин на живот, който го включва. Така че, нудистките, те предпочитат да се наричат натуристи, традиции не са от вчера. През 60-те и 70-те, когато имаше още пусти плажове, те се събираха там, и понеже имаше много чужденци, милицията се правеше на невидяла. Като не пропускаше да ни просвещава по комсомолски събрания, че нудизмът е подло оръдие на идеологическата диверсия. Проблемът на натуристите е, че като пушачите, не са организирани, и не могат като еко талибаните и защитниците на педерасите, циганите, уличните кучета и афроазиатските навлеци, да изнудват властите.

#2 DogWoman 18.07.2017 в 09:39:15

Моля да оправите датите на сайта. Как може статия от 2017 година да е коментирана през 2013та??

Новините

Най-четените