Хем съм сам, хем няма никой

Както се изгуби, така се и намери - сам.

След 40 дни международна мистерия с привкус на шпионски трилър Петко Сертов отново е "в известност". Поне физически - което пак си е напредък, след като в продължение на месец и половина цялата мощ на държавната сигурност се чешеше под фуражката и се питаше къде изчезна бившият началник на ДАНС.

Петко Сертов създаде парадокс във пространствено-времевия континуум на службите.

Хем изчезна, хем не се криеше. Бившият контраразузнавач No.1 остави толкова следи зад себе си, че дори Светлозар Лазаров да може да го открие.

Хем полицията го търсеше под дърво, камък и язовирна стена, хем правеше всичко възможно да не би да го намери.

Хем го нямаше, хем всички "знаеха" къде се намира. Особено Маргарита Михнева, която едновременно го самоуби, измисли му любовница и го замеси в гръцко-турска високоволтова афера.

"Хем съм сам, хем няма никой", както беше казал Рангел Вълчанов.

Бившият шеф на ДАНС отново е "в известност", но не очаквайте да видите отшелническата му изповед по сутрешните блокове. Обстоятелствата около отсъствието му ще продължат да тънат в блатото на шпиономанията и фабриката за сензации.

Остават си без отговор въпросите в какво се превръщат държавните служители след края на кариерата си в службите. Не се разбра и какъв е смисълът от Сертово-Станишевото сътворение ДАНС, която отново блестеше с липсата си при разследването. Сериалът свърши с висок рейтинг и обещание за нов сезон. Всяко чудо за три дни, а след три дни - ново чудо.

#1 glavsek 12.01.2015 в 21:37:53

Тази история е обидна за нас българите!Имаме ли гранична полиция?На излизане от България се прави проверка на личната карта и на талона на автомобила.Петко Сертов да не би да е прехвръкнал над ГКПП с автомобила си?Какви са тези обяснения които ни даваха,че автомобила бил пресякъл границата,а Сертов...неизвестно!Той все пак е известна личност,а какво да кажем за убийци които напускат безпрепятствено страната?Тъжна картинка!Нещастна гранична полиция,ДАНС......! Поне да не ни занимават всички медии вече цял месец с тази глупава история! Обидно е за нас!

#2 pepe 13.01.2015 в 00:13:33

Тава, че българските "служби", както се казва, не могат да си намерят задниците с две ръце, е ясно на всички. Обаче при толкова много по-сериозни проблеми в държавата, на кого му дреме за Петко Сертов? И защо всички медии толкова упорито се опитвате да го превърнете в "новина", при ясно демонстрирана незаинтересованост от страна на обществото? Дали няма да има искане за увеличение на бюджет/заплати/нещоси за което обществото ще трябва да плати във въпросните служби скоро?

#3 impact 13.01.2015 в 09:37:42

Сертов да вземе да напише книга за грандиозната мистерия с изчезването. Гарантиран успех. Всяко уважаващо себе си семейство ще я купи, за да я положи редом с томовете на Христо Калчев.

#5 glaxo 13.01.2015 в 15:36:23

Най-обидното и непреемливо в цялата гротеска е самото поведение на главния герой.Игра на криеница между властна жена и мъж под чехъл или скъсване веригите от стериотипа, няма значение какво е мотивирали беглеца.Ако не е резултат психо патология, нищо не оправдава неуважението към МВР, колегите му от ДАНС и обществеността.

#6 Шамито 13.01.2015 в 16:06:59

Най обидното според мене е ,че наши и европейски спец служби ряпа да ядат пред инициативата на г–жа Сертова.Тя си прибра човека.Точка.Какво значи тук някаква си личност?Забележете–Цветанов бил доволен от МВР за сагата"Сертов".Мамо, за какви политици сме гласували да ни управляват?

#7 ша те 14.01.2015 в 12:42:51

Аз предлагам този идиот повече да не бъде търсен.

Новините

Най-четените