14 причини да обикнем Converse Chuck Taylor All Star II

Новата линия на Converse Chuck Taylor All Star II пресъздава легендарния кец, добавяйки му щипка технологични новости, за да може най-обичаните кецове да са в крак с времето. Converse няма нужда от драматични промени, тъй като тяхната душа е именно в класическия вид и семплата осанка.

И все пак, Nike са осъвременили външния вид на All Star II с добавяне на нови материали и вкарване на нови технологии. Брандингът вече е с релефен надпис, етикетът върху лицевата страна на езика е преместен отвътре, а памучният брезент е по-издръжлив. Визията на Chuck Taylor II не е драстично променена, но в „интериора" нещата не стоят така. Езикът на кецовете е подплатен с бял памучен текстил и мек перфориран велур в горната част. Фиксиран е с два ластика от двете страни на подметката, което значи, че обичайното дразнещо изплъзване встрани е до голяма степен предотвратено. Цялата задна част и петата на кеца са подплатени със същия перфориран велур от езика, което пък е равнозначно на по-малко потни крака през летните месеци.

Толкова за „екстериора" и „интериора" на новата линия. В тях отсъстват радикални промени и това със сигурност радва феновете на марката, които обичат Converse до степен консерватизъм и липса на желание за промяна. И все пак, голяма промяна има и тя се случва в „двигателя" на кеца - подметката. Nike са интегрирали в обикновената каучукова подметка пяна за омекотяване и подкрепа на свода на стъпалото. Технологията се нарича Lunarlon и се усеща моментално. Усещането от смяната на старите ви кецове с новата линия All Star II наподобява това на преобуването от обувки, които са с два номера по-малки от вашия към домашните ви пантофи.

Можем смело да кажем, че Nike съумяха да запазят градския дух на Converse, добавяйки към него допълнителен комфорт - нещо, срещу което едва ли има кой да възроптае.

Вижте в галерията и четиринайсетте конкретни причини да носим Converse Chuck Taylor All Star II всеки ден.

Новините

Най-четените