Новият Иниеста, или новият Зидан? 5 неща, които трябва да знаете за Максим Лопес

Реал Мадрид и Барселона са двете страни на най-голямото футболно съперничество в света, но често двата отбора се изправят един срещу друг и на трансферния пазар.

Те винаги се борят за подписите на най-големите звезди и на най-обещаващите таланти. Всички знаем за историята с Марко Асенсио, а напоследък Реал победи Барса и за подписа на друг местен талант Дани Себайос.

Такъв е случаят и с Максим Лопес - 19-годишният играч на Олимпик Марсилия, който е считан за един от най-обещаващите европейски футболисти, а сега и трансферна цел пред двата испански гранда.

Той е последното име, което изплува от това талантливо френско поколение и често е сравняван с полузащитника на Барселона Андрес Иниеста като стил на игра.

Самият Лопес пък не крие адмирациите си към легендата и треньор на Реал Зинедин Зидан, с когото има доста общо.
Но кой е Максим Лопес и с какво предизвика интереса на Барса и Реал?

Лопес блести по терените в Лига 1 още от миналия сезон, а феновете на Олимпик Марсилия го обявиха за новия си „Малък принц".

За разликата от повечето френски академии, тази на Марсилия не може да се похвали с цял куп звезди, които са започнали кариерата си от там. Съществува разбира се примера за братята Аю (Андре и Джордан), а най-успешният кадър на тази академия в последните години е Самир Насри.

Логично от там идват и сравненията между него и Максим Лопес. Талантът разполага с великолепна техника и раздава страхотни пасове. Освен това е доста уверен в действията си и обича да диктува темпото на игра.

Във Франция го сравняват и с Марко Верати, заради желанието му да се връща назад и да изнася топката - да действа като връзката между защита и нападение. Всъщност миналия сезон той дори завърши с повече асистенции (6) в Лига 1 от италианеца (4). Тогава той игра в общо 30 мача и добави 3 гола към статистиката си.

Пек и със сигурност ще излезе доста по-евтино на каталунците от 100-те милиона евро, които ПСЖ иска за плаймейкъра си.

Максим Лопес обаче още не е придобил статута на звезда и има доста неизвестни факти за него, които могат да са от голямо значение за бъдещето му и за това дали ще реши да стане наследник на Зидан, или на Иниеста, или пък ще предпочете да продължи развитието си другаде...

Вижте в нашата галерия 5-те неща, които трябва да знаете за детето-чудо на Марсилия Максим Лопес.

Новините

Най-четените