"Сан Сиро" изгаси лампите в памет на Кобе, Милан се измъкна в продълженията

Милан почете баскетболната легенда Кобе Брайънт като изгаси осветлението на "Сан Сиро" преди началото на двубоя срещу Торино.

Срещата беше четвъртфинал за Купата на Италия и завърши 4:2 за Милан след продължения, а домакините бяха на крачка от загуба в редовното време и отпадане от турнира.

"Росонерите" не пропуснаха да почетат великия спортист след трагичната му смърт в неделя. Преди първия съдийски сигнал на един от корнерите се появи фланелка на Милан с името Брайънт на гърба и номер 24, а до нея имаше и топка на Ел Ей Лейкърс и букет от рози в жълто и лилаво.

После "Сан Сиро" потъна в мрак и светеше само светлинното табло с лика на Брайънт и надписи: „Легендите никога не умират" и „Завинаги Кобе".

Кобе Брайънт е израснал в Италия и беше фен на футбола и конкретно на Милан, като никога не е криел любовта си към "росонерите".

В самия мач Бонавентура откри с ранен гол за Милан, но после Глейсон Бремер вкара два пъти на Донарума и направи пълен обрат в полза на Торино.

В самия край на редовното време Хакан Чалханоглу изравни след силен шут, при който му помогна и рикошет в бранител, и така вкара мача в продължения. В 106-ата минута Чалханоглу стана герой на мача с нов гол, този път след контраатака.

Три минути по-късно и резервата Златан Ибрахимович се разписа за крайното 4:2.

На полуфиналите Милан ще играе срещу Ювентус.

Новините

Най-четените