Петима ветерани, които ще се оглеждат за екзотични дестинации през лятото

16 години, почти 700 мача и десетки трофеи след дебюта си Андрес Иниеста ще напусне Барселона.

Легендарният полузащитник е част от каталунците от най-ранна детска възраст. Премина през всички нива в академията „Ла Масия“, за да стигне до върха на световния футбол и на клубно, и на национално ниво.

Истински маестро в средата на терена, Иниеста ще остане в историята не само като един от най-великите, носили някога синьо-червената фланелка на Барселона, но и като един от най-великите, изобщо.

33-годишният испанец обаче ще потърси ново предизвикателство за себе си след края на сезона. По примера на много преди него, Иниеста се очаква да замине за Далечния Изток или за презокеанския Запад.

САЩ, Китай, Япония, а защо не нещо още по-екзотично от сорта на Индия или пък Катар, където се озова дългогодишния партньор на Иниеста в средата на терена в Барселона и националния отбор на Испания – Шави?

Ще изчакаме сезонът да свърши, в който Барселона не само ще триумфира с дубъл, но е на път да го направи и без да допусне загуба в Ла лига. Едва тогава, а може би и чак след Световното първенство бъдещето на Иниеста ще стане ясно.

Той обаче не е единственият ветеран, който се очаква да потърси по-добро бъдеще за себе си в някоя екзотична дестинация. Вижте в галерията накъде може да поеме Иниеста и още четирима велики през лятото.

Новините

Най-четените