Зидан е пътник, но кой ще го смени? Ето шестте варианта за заместници

Първа загуба от Виляреал на "Бернабеу", 16 т. изоставане от Барселона, само една победа в последните пет мача, само три гола на звездата Кристиано Роналдо в последните му 10 мача за първенство.

Очевидно Реал Мадрид е в дълбока криза и се мъчи на терена, а вчерашната загуба с 0:1 от Виляреал само потвърди колко тежко е положението.

Зинедин Зидан повтаря, че отборът му не играе чак толкова зле и топката просто не иска да влезе във вратата, но изглежда безсилен да спре пропадането.

В такива случаи президентът на "белия балет" Флорентино Перес обикновено не проявява особено търпение.

Успехите, които Зидан донесе за учудващо кратко време начело на тима, вече изглеждат ужасно далеч, а в клуб като този те бързо се забравят.

Затова френският треньор изглежда сигурен пътник и вече въпросът е не дали ще бъде уволнен, а кога. Ако резултатите и играта на Реал продължат да бъдат такива, най-вероятно Зидан няма да дочака дори сблъсъците с ПСЖ в Шампионската лига и ще си тръгне преди това.

Уволнението на треньора обаче е по-лесната част - въпросът е кой да бъде неговият наследник, натоварен със задачата да спаси сезона и да вдигне този разклатен отбор.

Не са много имената, отговарящи на нивото на Реал Мадрид, които могат да бъдат привлечени в момента, затова Перес е пред труден избор.

В галерията са изредени шестима, способни да наследят Зидан и вероятно попадащи в списъка на президента. Слуховете отдавна свързват част от тях с клуба и може би е дошъл моментът на един от тях...

Новините

Най-четените