Суперотборът на Лацио от 2000 г. - кой къде е сега

В понеделник Лацио загуби у дома от Сасуоло и "орлите" вече са на 10 точки от еврозоната. Малко утешение за феновете бе победата над Галатасарай преди няколко дни, който класира лациалите за осминафиналите на Лига Европа, но на вътрешната сцена нещата не вървят никак добре.

Не се вижда как отборът ще си осигури евроквота и за следващата кампания, освен ако не сътвори сензация във втория по сила европейски турнир.

Следващото препятствие е преодолимо - Спарта Прага, но при нов успех обръчът ще се стегне, а Лацио съвсем не е сред фаворитите за трофея. "Орлите" винаги се борят до последно, но просто не притежават класата, за да са сериозен фактор на Ботуша и в Европа.

Но когато си говорим за класа и Лацио, няма как да не се сетим за формацията на римляните от 2000 г., която стигна до Скудетото.

Сещате ли се за онзи суперотбор, който представляваше невероятна сплав от млади лъвове и ветерани, от неуморни работници и виртуози - с щипка балканска мощ и безчет южноамерикански бунтари?

Съвсем не трябва да сте симпатизирали на "орлите", за да свалите шапка на онзи тим.

Лука Маркеджани пазеше вратата си всеотдайно, а пред него железни бойци като Неста, Михайлович, Сенсини, Коуто, Фавали и Панкаро отказваха съперниковите нападатели.

В полузащитата въображението на Павел Недвед и Хуан Себастиан Верон превръщаше мачовете на Лацио в зрелище, а Деян Станкович започваше да се утвърждава като основен футболист, след като едва 20-годишен бе привлечен от Цървена звезда предишния сезон.

Там бяха още Диего Симеоне и Сержо Консейсао, а при нужда наставникът Ериксон можеше да се уповава на ветераните Атилио Ломбардо, Фабрицио Раванели и Роберто Манчини.

Част от уникалното на този отбор бе, че всички бележеха, а Марсело Салас завърши като водещ реализатор в шампионската кампания.

Верон, Симоне Индзаги, Михайлович, Недвед, Симеоне - всеки от тях отбеляза 5 и повече попадения, а навръх вековния си юбилей, освен шампионската титла в Серия "А", Лацио спечели още Копа Италия и Суперкупата.

Къде са сега героите на Лацио от 2000 г. можете да видите в галерията.

#2 bat Vasko 02.03.2016 в 14:02:24

Не си спомням кога за последно съм попадал на статия за любимия ми Лацио в български сайт. Благодаря уебкафе за приятната изненада

Новините

Най-четените